Με την Δήμαρχο Εορδαίας συναντήθηκε ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας – Εορδαίας

Ημ/νία Ανάρτησης: 11 Νοεμβρίου, 2011

O Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας – Εορδαίας κάνει γνωστό στους συναδέλφους ότι μετά από αίτημά του, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου με την Δήμαρχο Εορδαίας κυρία Β. Βρυζίδου, και της εξέθεσε το φλέγον θέμα του παραεμπορίου στην Πτολεμαΐδα, καθώς και την ανεξέλεγκτη λειτουργία της λαϊκής αγοράς.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου επέδωσε στην Δήμαρχο επιστολή με τα αιτήματα και τις διαπιστώσεις που αφορούν το θέμα καθώς επίσης παρέδωσε και στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας, αίτημα συζήτησης για το θέμα αυτό, στο κορυφαίο όργανο του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ Κα Β. ΒΡΥΖΙΔΟΥ

Αγαπητή κυρία Δήμαρχε:

O Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας – Εορδαίας εκφράζει την εντονότατη ανησυχία του διαπιστώνοντας την ανεξέλεγκτη κατάσταση που έχει πάρει η λειτουργία της λαϊκής αγοράς στην Πόλη μας, καθώς και το όλο και αυξανόμενο παραεμπόριο που γίνεται πέριξ αυτής. Ολόκληροι δρόμοι πλέον έχουν μετατραπεί σε ένα απέραντο παζάρι, και μόνο εικόνα σύγχρονης Πόλης δεν είναι αυτή που δείχνουμε, κάθε Τετάρτη.

Παρά τις συνεχείς  μας διαμαρτυρίες, και παρά την απόφαση σε συνάντηση που είχαμε με το Διοικητή της Αστυνομίας, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και την υπεύθυνη της Δημοτικής αστυνομίας περί συνεχούς ελέγχου και πάταξης του παραεμπορίου, δεν έγινε απολύτως τίποτα, αντιθέτως επιδεινώθηκε  η κατάσταση εις βάρος των συναδέλφων μας.

Πιστεύουμε πως η Δημοτική Αστυνομία λειτουργεί ή αδρανεί εναντίον μας και δεν μας προστατεύει από εμφανέστατες παραβάσεις που λαμβάνουν χώρα κάθε βδομάδα.. Εάν ο Δήμος  θέλει μία υπηρεσία που απλώς κόβει κλήσεις, τότε νομίζουμε ότι αυτή η υπηρεσία δεν έχει λόγο ύπαρξης.

Εάν η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα της, τότε ας ζητήσει την βοήθεια από τη Ελληνική Αστυνομία η οποία – όπως μας διαβεβαιώθηκε – είναι πρόθυμη να συμβάλει.

Χαρακτηριστικά σας ενημερώνουμε ότι από τον Ιούλιο ήδη επιτρέπεται πλέον η επί τόπου καταστροφή των εμπορευμάτων των παράνομων πωλητών με μπογιά, ή η άμεση κατάσχεσή τους από την υπεύθυνη αρχή η οποία είναι η Δημ. Αστυνομία. Αυτό σημαίνει ότι η Πολιτεία δίνει τα όπλα αλλά δεν χρησιμοποιούνται.

Και δεν είναι μόνο το παραεμπόριο αλλά ακόμη και κάποιοι νόμιμοι πωλητές που καταλαμβάνουν εδώ και χρόνια θέσεις εκτός της οριοθετημένης λαϊκής αγοράς, εμποδίζοντας ακόμα και την πρόσβαση στα καταστήματα των συναδέλφων μας, που επί σχεδόν δύο μήνες τον χρόνο είναι σαν να έχουν κλειστά τα καταστήματά τους, αντί να εκμεταλλευτούν την υπάρχουσα κίνηση της ημέρας.

 

 

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ Ko KΑΜΠΟΥΡΗ Γ.

 

 

ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ:

 

 

Σας καλούμε να φέρετε ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να συζητηθεί από όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους , το θέμα της ανεξέλεγκτης λειτουργίας

 

της λαϊκής αγοράς εκτός των προκαθορισμένων ορίων της, και την πάταξη του παραεμπορίου στην Πόλη μας.

 

Πιστεύουμε ότι στις δυσκολότατες οικονομικές συνθήκες που ζούμε, πρέπει να αποφανθεί και να δώσει λύση το ανώτατο όργανο του Δήμου μας, για τους τρόπους επίλυσης του συγκεκριμένου προβλήματος που ταλανίζει σήμερα το υγειές στεγασμένο εμπόριο της Πόλης μας.

 

 

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τον χρόνο της συζήτησης ώστε να παρευρεθούμε και να εκθέσουμε τις απόψεις μας.

 

 

 

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

Ματθαίος Καλαϊτζόπουλος                                 Σοφοκλής Ασιανός

 

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook..

Ακολουθήστε μας στο Facebook..