Με τον Δήμαρχο Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλο συναντήθηκε ο κ. Γιάννης Μιχελάκης

Ημ/νία Ανάρτησης: 15 Ιανουαρίου, 2012

MIXELAKIS-VOSKOPOULOS

Tο  Δήμαρχο Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλο στο Δημαρχείο, επισκέφθηκε την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012 ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επισκέψεων του στη Δυτική Μακεδονία.

Στη μεταξύ τους συνάντηση, στην οποία παραβρέθηκαν ο βουλευτής του Νομού κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Δακής, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιάννης Αντωνιάδης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο κ. Δήμαρχος παρέδωσε στον κ. Μιχελάκη υπόμνημα με τα προβλήματα του Δήμου Φλώρινας. Καλωσορίζοντας τον στο Δήμο ο κ. Βοσκόπουλος είπε τα εξής:

«Κύριε Μιχελάκη με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζουμε στην πόλη μας και στο Δημαρχιακό Κατάστημα του Δήμου μας. Από τους Δημότες της Φλώρινας, θέλω  να σας μεταφέρω τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε και τα οποία θα ήθελα να μεταφέρετε  στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και αυριανό Πρωθυπουργό μας.

Πολλά από τα προβλήματα μας, τα έχετε διαπιστώσει κι εσείς, ερχόμενος στο Νομό μας και στην πόλη μας.

Θα σας αναφέρω τέσσερα από τα βασικότερα προβλήματα του Δήμου μας που είναι:

  1. Η επιδότηση πετρελαίου θέρμανσης. Οφείλει η πολιτεία να καταλάβει ότι θα πρέπει να επιδοτηθεί το πετρέλαιο θέρμανσης. Νιώσατε κι εσείς σήμερα το πολικό ψύχος που επικρατεί στην περιοχή μας για μήνες.

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι υπάλληλοι της Δ.Ε.Η. Α.Ε. έχουν έκπτωση στο ηλεκτρικό τους ρεύμα γύρω στο 80%. Οι κάτοικοι που ζουν στη Φλώρινα, μέσα στα ορυχεία δεν δικαιούνται μια έκπτωση γύρω στο 80% για να μπορέσουν να θερμανθούν και να μειώσουμε και τη ρύπανση; Αυτή η έκπτωση πρέπει να δοθεί στους κατοίκους μας, ώστε να μειωθεί το κόστος θέρμανσης, αλλά και οι ρύποι της ατμόσφαιρας. Πρέπει να ξέρετε ότι η Φλώρινα, είναι η πιο ρυπογόνος περιοχή στη Δυτική Μακεδονία. Πρώτη είναι η Τοπική Κοινότητα Αγίων Αναργύρων που βρίσκεται δίπλα ακριβώς στο ορυχείο Αμυνταίου και έπειτα είναι η περιοχή της Φλώρινας.

  1. Η Τηλεθέρμανση της Φλώρινας. Χρειαζόμαστε και τη δική σας βοήθεια, για να κατασκευαστεί η τηλεθέρμανση της Φλώρινας, με τη λειτουργία της οποίας θα μειωθεί το κόστος θέρμανσης των κατοίκων κατά 30-40%, αλλά θα μειωθούν και οι ρύποι της ατμόσφαιρας.
  2. Η επαναλειτουργία του τρένου. Δε σας κρύβω ότι η διακοπή της λειτουργίας του τρένου στη Φλώρινα εδώ κι ένα χρόνο περίπου,  αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για την περιοχή μας. Το μεταφορικό αυτό μέσο το χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες, κυρίως ηλικιωμένοι και φοιτητές. Ειδικά για την περιοχή μας, που ο χειμώνας διαρκεί περίπου 8 μήνες το χρόνο, είναι ένα απαραίτητο μεταφορικό μέσο, που μας συνδέει με την κεντρική Ελλάδα.
  3. Η ολοκλήρωση κάθετου άξονα με την Εγνατία. Κατά τον ερχομό σας στη Φλώρινα, θα διαπιστώσατε και ο ίδιος ότι μέχρι την Πτολεμαΐδα υπάρχει τετράιχνος δρόμος, ενώ από την Πτολεμαΐδα μέχρι τη Φλώρινα έχουμε το παλιό οδικό δίκτυο. Είναι σημαντικό για την περιοχή μας η κατασκευή του δρόμου αυτού.

Φυσικά, υπάρχουν και πολλά άλλα προβλήματα που συνθέτουν την εγκατάλειψη της περιοχής και απαιτούν λύσεις, για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ανάπτυξης στον τόπο μας.

MIXELAKHS-VOSKOPOULOS-2

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιχελάκης απαντώντας στο Δήμαρχο Φλώρινας είπε:

«Καταρχήν καταγράφουμε τα προβλήματα προκειμένου να μπορέσουμε να τα μεταφέρουμε. Δυστυχώς τα προβλήματα αυτή τη στιγμή είναι σε ένα πάρα πολύ αρνητικό περιβάλλον, που κάνει ακόμα πιο δύσκολη την αντιμετώπιση τους. Πιστεύουμε όμως, ότι υπάρχουν πράγματα που μπορούν να γίνουν. Είναι θέμα πρόβλεψης από την κεντρική διοίκηση να τα βάλει κάτω και να τα δει και να τα αντιμετωπίσει.

Υπάρχουν και θέματα τα οποία μπορούν να λυθούν σε συνεργασία και με την Περιφερειακή Διοίκηση. Είναι θέμα γνώσης, ιεράρχησης και συζήτησης. Πολλές φορές δεν είναι μόνο θέμα κεφαλαίων ή δεν είναι μόνο θέμα αντικειμενικών δυσκολιών για να εφαρμοστούν. Πραγματικά, κάποια από αυτά τα θέματα μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Ο κόσμος πια δεν δέχεται και δεν ακούει όλα αυτά τα πράγματα αν δεν δει πρακτικές λύσεις. Και όλα αυτά τα προβλήματα είναι χρονίζοντα προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχουμε κατά νου, ότι η Ελλάδα δεν τελειώνει εδώ, αλλά ξεκινάει από εδώ. Δεν έχω ξαναέρθει στην περιοχή σας, αλλά θεωρώ ότι αυτό ισχύει».

Ο κ. Βοσκόπουλος χάρισε στον κ. Μιχελάκη δύο σημαντικές εκδόσεις για το Νομό Φλώρινας.