Μελβούρνη-Μάγεψε το κοινό το κονσέρτο της Παμμακεδονικής

Ημ/νία Ανάρτησης: 24 Οκτωβρίου, 2011

Πραγματοποιήθηκε το μουσικοχορευτικό κονσέρτο  «Έθιμα, Τραγούδια και Χοροί των Ελλήνων» της Παμμακεδονικής Ένωσης Μελβούρνης και Βικτωρίας, στο θέατρο του Kew High School, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Δημήτρια 2011.

Το κονσέρτο-θεσμός εντυπωσίασε τις εκατοντάδες των ομογενών, που κατέκλυσαν το θέατρο για να απολαύσουν παραδοσιακή μουσική και τοπικούς χορούς από διάφορα διαμερίσματα της Ελλάδας.

Θέμα του φετινού κονσέρτου ήταν «τα Βουνά της Ελλάδας, της Κύπρου και του Πόντου», η ιστορία, η επίδρασή τους στην ιδιοσυγκρασία των κατοίκων των ορεινών περιοχών της γενέτειρας, της μεγαλονήσου και του Ελληνισμού της Μαύρης Θάλασσας, τα έθιμα και οι παραδόσεις, που ο ελληνικός λαός έχει απαθανατίσει στα δημοτικά τραγούδια του.

Δεξιοτέχνες μουσικοί και χορευτές, Έλληνες και μη, παρουσίασαν με απόλυτη πιστότητα δημοτικά τραγούδια και χορούς, που σε συνδυασμό με τις ενδιάμεσες, επεξηγηματικές αναφορές από τον παρουσιαστή του προγράμματος, Κώστα Νικολόπουλο, μετέφεραν νοερά τους θεατές στα Επτάνησα, την Ήπειρο, τη Θράκη, την Κύπρο, τον Πόντο και τη Μακεδονία, ξύπνησαν μνήμες και κέντρισαν τη νοσταλγία.

Όπως τόνισε στην ομιλία του, ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δέρβης, κ. Ιεζεκιήλ, τέτοιες εκδηλώσεις «μας επανασυνδέουν με την πατρίδα, τονώνουν το εθνικό μας φρόνημα, δίνουν απαντήσεις σε όσους αμφισβητούν την ελληνικότητα της Μακεδονίας και, κυρίως, μυούν τις νέες γενιές στην ιστορία, τα έθιμα και τις παραδόσεις των ιδιαίτερων τόπων καταγωγής των γονέων και των προγόνων τους».

«Στην κρίσιμη περίοδο που διανύει η Ελλάδα, είναι απόλυτα αναγκαία η συνοχή του Ελληνισμού, εντός και εκτός των συνόρων, και η επίμονη προβολή της πατρίδας μας στις περιοχές που ζούμε μόνιμα για να εξαλείψουμε τη μελανή εικόνα της Ελλάδας, που προβάλλουν τα ΜΜΕ με αφορμή την οικονομική κρίση» είπε ο κ. Πανταζόπουλος.

Τη βραδιά έκλεψαν οι μικροί χορευτές της Παμμακεδονικής Ένωσης, που καταχειροκροτήθηκαν!!