Μήνυμα του δημάρχου Αμυνταίου Μάκη Ιωσηφίδη για το Πάσχα

Ημ/νία Ανάρτησης: 29 Απριλίου, 2013

ioshfidis-ioakeim-1

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

για το Πάσχα

Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες,

το θαύμα της Ανάστασης του Κυρίου αποτελεί φάρο ελπίδας για τον καθένα ξεχωριστά, αλλά και το σύνολο του Ελληνισμού που δοκιμάζεται σκληρά τα τελευταία χρόνια.

Είναι γνωστό ότι οι Έλληνες ανεβαίνουμε τον Γολγοθά της οικονομικής ύφεσης, των οικονομικών αδιεξόδων, της ανεργίας και της συνεχούς μείωσης του βιοτικού μας επιπέδου. Δυστυχώς, στο στόχαστρο μπήκε πρόσφατα η Κύπρος και κυριολεκτικά σε μία νύχτα υποβαθμίστηκε το βιοτικό επίπεδο των αδελφών μας Κυπρίων. Μετά από αυτό μπορούμε να πούμε ότι όλος ο Ελληνισμός βρίσκεται σε μία δίνη και ο αγώνας για να βρούμε την έξοδο από τα τεράστια προβλήματα που μας καταδυναστεύουν πρέπει να είναι τιτάνιος.

Πέρα όμως από τα τεράστια ποσοστά ανεργίας, τους μεγάλους αριθμούς που δείχνουν την οικονομική ύφεση και την πτώση του βιοτικού επιπέδου, υπάρχει και ο παράγοντας «άνθρωπος». Πίσω από τα ποσοστά και τα νούμερα υπάρχουν άνθρωποι της διπλανής πόρτας που ζουν το προσωπικό τους δράμα και ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά, προσδοκώντας ότι και γι’ αυτούς θα έρθει η Ανάσταση. Η πρόσφατη αλλά και η παλιότερη ιστορία του Ελληνισμού, μας έχει διδάξει ότι στις δύσκολες στιγμές ο λαός μας στηριζόμενος στις δικές του δυνάμεις και με ενότητα, αγάπη και αλληλεγγύη κατάφερε να ξεπεράσει τα προβλήματα. Αυτό είναι και το μεγάλο μήνυμα της Ανάστασης, που μας διδάσκει πως με τη θυσία του Θεανθώπου, που έγινε από Αγάπη προς τον άνθρωπο, φτάσαμε στην Ανάσταση και το ελπιδοφόρο μήνυμα της σωτηρίας.

Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες,

επειδή όπου υπάρχει Γολγοθάς και Σταυρός εκεί στο τέλος θριαμβεύει η χαρά της Ανάστασης, πρέπει να κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή. Να εντείνουμε τις προσπάθειες με ενότητα, αγάπη και αλληλεγγύη προς όλους εκείνους που δοκιμάζονται περισσότερο και να στρέψουμε την προσοχή και το βλέμμα μας στον δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο της διπλανής πόρτας. Μόνο έτσι θα ανυψώσουμε τους εαυτούς μας και θα νοιώσουμε το ξεκάθαρο νόημα της Ανάστασης του Κυρίου. Μόνο με ενότητα, αγάπη και αλληλεγγύη μπορούμε να βάλουμε στις καρδιές μας το αναστάσιμο φως και να καταφέρουμε ως κοινωνία να ξεφύγουμε από τα τεράστια προβλήματα που μας ταλανίζουν.

Καλή Ανάσταση!

Μάκης Ιωσηφίδης

Δήμαρχος Αμυνταίου

TAGGED: Αμύνταιο,