Μια πόλη, χίλιες ιστορίες – Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς


Στις 28-30 Σεπτεμβρίου 2018 το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού γιορτάζει για 22η χρονιά τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς και μαζί τους τις Πόλεις, παλιές και νέες, μεγάλες ή μικρότερες, σημαντικές ή λιγότερο σπουδαίες, ζωντανές ή ξεχασμένες.

Αυτές οι πόλεις θα αποκαλύψουν το παρελθόν τους, θα ξεδιπλώσουν το παρόν τους και ίσως ρίξουν κάποιες ματιές στο μέλλον τους, μέσα από μικρές ή μεγάλες ιστορίες, ιδιωτικές ή δημόσιες, πραγματικές ή φανταστικές.

Οι πόλεις, για τρεις μέρες, θα πλημμυρίσουν με ήχους, τραγούδια και χορούς, εκθέσεις και παραστάσεις, βιβλία και φωτογραφίες, περιπάτους, δρώμενα και παραμύθια.
«Ιστορίες» σκορπισμένες σε 106 σημεία σε όλη τη χώρα, σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, σε μνημεία που ζουν μια δεύτερη ζωή ή παραμένουν ανέπαφα στο χρόνο – τοπόσημα μικρών ή μεγάλων πόλεων. Ιστορίες κρυμμένες μέσα στην καρδιά των πόλεων, στις γειτονιές τους και τους δρόμους τους.

Το Σαββατοκύριακο του εορτασμού 29 και 30 Σεπτεμβρίου η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία του κράτους είναι ελεύθερη.

 

Φλώρινα, Αρχαιολογικός χώρος Πετρών (27-29/9)

  • «Μια πόλη, χίλιες ιστορίες» Δράση με φοιτητές του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Δημιουργική Γραφή του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Φλώρινας στον αρχαιολογικό χώρο Πετρών Φλώρινας
  • «Ανακαλύπτοντας την αρχαία πόλη των Πετρών» Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στον αρχαιολογικό χώρο Πετρών

Τ/ 23850 28206

E.mail. efaflo@culture.gr

Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας, Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Δημιουργική Γραφή –Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Φλώρινας, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Pin It

Αφήστε μια απάντηση