Γιαννιτσοπούλου υποψήφια Δήμαρχος Αμυνταίου
ΡΟΖΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Μηνύματα φορέων για τη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2023-24

Ημ/νία Ανάρτησης: 11 Σεπτεμβρίου, 2023

Σταύρος Παπασωτηρίου (2)

Το μήνυμα του Βουλευτή κ. Παπασωτηρίου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

«Κουράγιο χρειάζεται. Ανάμεσα στο δείκτη του χεριού σου και την άκρη του τετραδίου σου απλώνεται τεραστίου μήκους έκταση που έχεις να διανύσεις»…( Οδ. Ελύτης)

Πίσω στα θρανία μετά από ένα διάστημα αποχής λόγω καλοκαιρινών διακοπών…Εύχομαι τα παιδιά μας και αυτήν τη σχολική χρονιά να φοιτήσουν απρόσκοπτα και χωρίς διαλείμματα. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς πρέπει να δώσουμε έμφαση στην ενδυνάμωση της ψυχικής τους ανθεκτικότητας. Με αφορμή, λοιπόν, την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, θέλω να ξέρετε ότι θα είμαι αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία, σε κάθε προσπάθεια που προάγει το έργο της εκπαιδευτικής κοινότητας και θα συμβάλει στην αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Καλή Σχολική Χρονιά σε Όλους!

Βουλευτής Π.Ε. Φλώρινας
Παπασωτηρίου Σταύρος

ΠΕΡΚΑ ΠΕΤΗ 2023 17

Μήνυμα της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας Π. Πέρκα για την έναρξη του σχολικού έτους 2023-2024

Εύχομαι από καρδιάς σε όλους τους μαθητές/τριες, τους γονείς και τους/τις εκπαιδευτικούς της περιοχής μας, μια καλή σχολική χρονιά με υγεία. Να κατακτήσετε νέες γνώσεις και να αποκτήσετε μαθησιακές εμπειρίες με χαμόγελο και διάθεση για πρόοδο.

Σας διαβεβαιώ ότι παραμένω δίπλα σας διεκδικώντας όλα εκείνα που πρέπει να είναι δεδομένα για την σχολική και κοινωνική σας ζωή. Για ένα σχολείο προόδου, δημοκρατίας, συμπερίληψης και αλληλεγγύης.

Καλή αρχή!

 

Η Βουλευτής Φλώρινας

Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας,

Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα

 

Σωτήρης Βόσδου

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Σωτήρη Θ. Βόσδου

για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

  

Κάθε νέα αρχή μας γεμίζει με ελπίδα και αισιοδοξία.

Ταυτόχρονα, νέους στόχους καθορίζουμε και η επίτευξή τους είναι το κύριο μέλημα μας.

Ιδιαίτερα όταν η νέα αρχή αγγίζει παιδικές και νεανικές ψυχές που προσέρχονται για την νέα σχολική χρονιά.

Εύχομαι στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς, όλο το προσωπικό που συμβάλλει στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς και στους γονείς ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Η νέα γενιά είναι το μέλλον της Πατρίδας μας, του Έθνους μας.

Οφείλουμε να εφοδιάσουμε τις νέες και τους νέους μας με όλη την απαραίτητη γνώση που θα διαμορφώσει τον χαρακτήρα τους και θα αναδείξει τις δεξιότητες τους.

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

 

Με αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους εύχομαι σε όλους τους μαθητές, τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και κηδεμόνες καλή και δημιουργική χρονιά.

Η έναρξη του σχολικού έτους αποτελεί την απαρχή μιας νέας προσπάθειας, ενός γοητευτικού ταξιδιού, γεμάτο περιπέτειες, γεμάτο γνώσεις. Απευθυνόμενος ιδιαίτερα στις νέες και στους νέους μας, θα ήθελα να τους παρακινήσω να αδράξουν κάθε ευκαιρία που θα τους παρουσιαστεί και έτσι γεμάτοι όνειρα και αισιοδοξία, να εξελιχθούν, ώστε να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους.

Στους αγαπημένους μου συναδέλφους εκπαιδευτικούς, απευθύνω τις θερμότερες ευχές μου για μια παραγωγική, γόνιμη και αποδοτική σχολική χρονιά. Γνωρίζω πως πολλές φορές θα κληθούν να αντιμετωπίσουν προκλήσεις και δυσκολίες, τις οποίες είμαι σίγουρος πως θα ξεπεράσουν με υψηλό αίσθημα ευθύνης, ανταποκρινόμενοι επιτυχώς στα καθήκοντα του λειτουργήματος που επιτελούν.

Τέλος στους αγαπητούς γονείς εύχομαι δύναμη και κουράγιο στον μοναδικό υποστηρικτικό τους ρόλο και στον καθημερινό και διαρκή αγώνα που δίνουν, ώστε να εξασφαλίζουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τα παιδιά τους.

Ως Δημοτική Αρχή βρισκόμαστε και θα βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή, αρωγοί της εκπαιδευτικής κοινότητας, προσπαθώντας να δίνουμε τις απαραίτητες διεξόδους και να επιλύουμε τυχόν προβλήματα που προκύπτουν, ώστε η χρονιά να κυλήσει ομαλά προς όφελος των μαθητών, των εκπαιδευτικών και του τόπου μας.

Εύχομαι και πάλι σε όλους καλή χρονιά, καλή πρόοδο, υγεία και δύναμη!

Βασίλης Νικ. Γιαννάκης
Δήμαρχος Φλώρινας

Μήνυμα του προέδρου της κοινότητας Φλώρινας Κωνσταντίνου Ρόζα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

 

Με αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να έχουν μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, με υγεία, αισιοδοξία και θετική σκέψη.

Εύχομαι και ελπίζω η νέα χρονιά να κυλήσει από κάθε άποψη ομαλά και να επιτρέψει στον καθένα να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις της γνώσης.

Οι νέοι και οι νέες μας αποτελούν την πιο σταθερή ελπίδα μας για το μέλλον. Γι΄ αυτό οφείλουμε όλοι να ενισχύσουμε τις προσπάθειές τους για να θέσουν και να υπηρετήσουν υψηλούς στόχους.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους !!!

Κωνσταντίνος Χαρ. Ρόζας
Πρόεδρος Κοινότητας Φλώρινας

 

ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟς

Μήνυμα του προέδου της ΔΗΜ.Τ.Ο. Αμυνταίου ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Γιώργου Τσιρώνη

Η επάνοδος στα σχολεία σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και του διδακτικού έτους. Ξεκινά, για μαθητές και μαθήτριες, ένα νέο ταξίδι της γνώσης που θα είναι ένα από τα πιο όμορφα ταξίδια της ζωής σας, ένα ταξίδι που την διάρκεια και τους προορισμούς θα τους ορίζετε πάντα εσείς.

Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία, γεμάτη προκλήσεις, όρεξη για μάθηση και πολλές επιτυχίες!

Στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, ευχόμαστε δύναμη και αντοχή για να αντεπεξέλθουν στην σπουδαία αποστολή που έχουν αναλάβει!

Και βέβαια η σκέψη και ψυχή μας είναι μαζί με τα παιδιά της Θεσσαλίας και όλων των περιοχών που επλήγησαν από τις τελευταίες Θεομηνίες και που δυστυχώς αύριο δεν θα χτυπήσει το κουδούνι.

Σε όλους αυτούς, παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς ευχόμαστε ολόψυχα να επανέλθουν το συντομότερο στην καθημερινότητα τους και να έχουν δύναμη, πίστη και θέληση μέχρι να γίνει εφικτό να χτυπήσει και γι αυτούς το κουδούνι του σχολείου…!

 

Ο Πρόεδρος

ΔΗΜ.Τ.Ο. Αμυνταίου ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Γιώργος Τσιρώνης

 

ΦΩΤΟ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ

Μήνυμα για τη νέα σχολική χρονιά

του υποψήφιου Δημάρχου Φλώρινας Γιάννη Βοσκόπουλου

 

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι ολόψυχα σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς, νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές, καθώς και στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στις σχολικές μας μονάδες, χαρούμενη και δημιουργική χρονιά, με πρόοδο και επιτυχίες. Επίσης, στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας εύχομαι να έχουν δύναμη και αντοχές να υποστηρίζουν τα παιδιά τους στην πρόοδο, στη μόρφωση και στην προσωπική τους εξέλιξη.

Οι σχολικές μονάδες θα γεμίσουν και πάλι με τις χαρούμενες φωνές των μαθητών και των μαθητριών, που χαρίζουν την ελπίδα για το μέλλον του τόπου μας. Σε αυτή την ελπίδα θα εστιάσουμε και την επόμενη μέρα της εκλογής μας, αφού ελάχιστα έχουν γίνει για τη νέα γενιά και για τους χώρους της εκπαίδευσης. Αυτό άλλωστε, το είχαμε αποδείξει και κατά τη θητεία μας, αφού η παιδεία αποτελούσε προτεραιότητά μας.

Η κατανομή της κρατικής επιδότησης των σχολικών, δυστυχώς δεν επαρκεί για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες τους.  Την προηγούμενη δημοτική θητεία, ως Δημοτική αρχή, απαιτούσαμε εμφατικά από την πολιτεία την επιπρόσθετη οικονομική ενίσχυση του Δήμου για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων, αφού κριτήριό μας ήταν η εύρυθμη λειτουργία της κάθε σχολικής μονάδας σε όλο τον Δήμο μας και όχι οι προσωπικές συμπάθειες με τη Δημοτική αρχή.

Και αυτό φάνηκε από το σύνολο του έργου της Δημοτικής αρχής μας. Έργα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ έλαβαν χώρα σε όλα τα σχολεία του Δήμου Φλώρινας και παρεμβάσεις καθημερινές επιτελούνταν με το προσωπικό των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου για τη βελτίωση των συνθηκών μάθησης των παιδιών μας. Ταυτόχρονα, υλοποιήσαμε δεκάδες μελέτες για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών  μονάδων, με την υλοποίηση των οποίων θα είχαν δημοπρατηθεί έργα συνολικού προϋπολογισμού 4.590.300€. Δυστυχώς, οι μελέτες αυτές, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, έμειναν ακριβώς εκεί που τις αφήσαμε: στα συρτάρια του Δήμου.

 

Η σημαντικότερη επένδυση για τον άνθρωπο είναι η Παιδεία, και όπως αποδείξαμε εκεί εστιάσαμε και κατά τη διάρκεια της θητείας μας, αλλά και τώρα από τη θέση του υποψηφίου Δημάρχου, καθιστώ σαφές ότι στον χώρο της Παιδείας θα συνεχίσουμε να εστιάζουμε από την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Προτεραιότητά μας είναι η ένταξη όλων των μελετών ενεργειακής αναβάθμισης των σχολικών κτιρίων, προκειμένου να μειωθούν σημαντικά οι δαπάνες θέρμανσης και κατανάλωσης ενέργειας αυτών, ώστε οι μαθητές, αλλά και το εκπαιδευτικό προσωπικό, να απολαμβάνουν το δώρο της μάθησης σε ένα ζεστό και ασφαλές περιβάλλον.

Επίσης, στοχεύουμε στο να υλοποιηθούν και επιπρόσθετες παρεμβάσεις, σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες ανάγκες των σχολικών μονάδων, ώστε κάθε σχολείο του Δήμου μας, από το μεγαλύτερο ως το πιο μικρό, να ανταποκρίνεται σε διεθνή εκπαιδευτικά πρότυπα. Επιπρόσθετα, θα ολοκληρώσουμε και τις παρεμβάσεις στο κέντρο «Δήμητρα», το οποίο παραχωρήθηκε το 2019 στον Δήμο Φλώρινας από το ΕΛΓΟ «Δήμητρα», με σκοπό να στεγαστεί εκεί το ΕΕΕΕΚ Φλώρινας, αφού μέχρι σήμερα  δεν έχει γίνει καμία απολύτως ενέργεια για αυτό.

Τέλος, το Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στο οποίο είχαμε εντάξει  έργα για τις σχολικές μας μονάδες, ύψους περίπου ενός εκατομμύριου εξακοσίων χιλιάδων ευρώ (1.600.000,00 €) οφείλουμε να το ενεργοποιήσουμε ξανά, αφού ελάχιστα έργα υλοποιήθηκαν από αυτό το Πρόγραμμα.

Τα δεδομένα στην περιοχή μας έχουν αλλάξει σημαντικά. Πολλές σχολικές μονάδες, κυρίως σε Τοπικές Κοινότητες, επειδή έχει μειωθεί σημαντικά ο μαθητικός τους πληθυσμός, έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, και πολλές οικογένειες κατοικούν πλέον στην πόλη, με αποτέλεσμα στις σχολικές μονάδες της πόλης να συγκεντρώνεται υψηλός αριθμός μαθητών. Η κατασκευή νέων σχολικών μονάδων κρίνεται πιο αναγκαία από ποτέ, για να υπάρξει καλύτερη αριθμητική κατανομή των μαθητών, οι χώροι να προσφέρονται για τις σύγχρονες ψηφιακές διαδικασίες και να δημιουργηθούν οι ιδανικές συνθήκες μάθησης για τους μαθητές, αλλά και οι εκπαιδευτικοί να μπορούν να ανταπεξέλθουν καλύτερα στο έργο τους μέσα σε κατάλληλες παιδαγωγικές συνθήκες.

Σήμερα, αλλά και στο εγγύς μέλλον, η προσβασιμότητα στο διαδίκτυο, οι διαδραστικοί πίνακες και τα οργανωμένα σύγχρονα εργαστήρια υπολογιστών και φυσικών επιστημών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη διδασκαλία και για την υλοποίηση εργασιών από τους μαθητές. Στους άμεσους στόχους μας είναι η υποστήριξη όλων των σχολείων στην απόκτηση των παραπάνω ψηφιακών και επιστημονικών αγαθών. Επίσης, η εκπόνηση μαθημάτων από το σπίτι έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει ένα επιπρόσθετο κοστολόγιο για κάθε οικογένεια. Η επέκταση του δικτύου Wi-Fi σε κάθε γωνιά του Δήμου και σε κάθε κοινοτικό κατάστημα είναι πιο αναγκαία από ποτέ, ώστε ο κάθε μαθητής να έχει δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Τόσο εγώ προσωπικά, όσο και οι υποψήφιοι του συνδυασμού «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ», ήμασταν, είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε στη διάθεση όλων σας, με τη διαβεβαίωση ότι θα πράξουμε τα μέγιστα, προκειμένου να υποστηρίξουμε μαθητές και εκπαιδευτικούς ώστε να ολοκληρώνουν με επιτυχία κάθε σχολική χρονιά.

 

Καλή σχολική χρονιά, λοιπόν, σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, με έμπνευση, δημιουργία, πλούσια μορφωτικά αγαθά και απόδοση έργου!

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Φλώρινας

Γιάννης Βοσκόπουλος

 

Μήνυμα Δημάρχου Γρεβενών Γιώργου Δασταμάνη για νέα σχολική χρονιά

«Εύχομαι ολόψυχα στις μαθήτριες και τους μαθητές μας, μια καλή νέα σχολική χρονιά γεμάτη υγεία, δύναμη και πολλές γνώσεις, απευθύνοντας ιδιαιτέρως ένα θερμό καλωσόρισμα σε όλα τα “πρωτάκια” και στην καινούργια τους ζωή που ξεκινά σήμερα. Παράλληλα, σε εκπαιδευτικούς και γονείς, τις πιο θερμές ευχές μου για την εκπλήρωση του ιερού τους καθήκοντος, που είναι η διαρκής επιμόρφωση της νέας γενιάς.» 

Γιώργος Δασταμάνης

Δήμαρχος Γρεβενών

TAGGED: Δυτική Μακεδονία, Εκπαίδευση, Φλώρινα,