Μνήμες από το σιδηροδρομικό ατύχημα στο Αμύνταιο ξύπνησαν σήμερα

Ημ/νία Ανάρτησης: 17 Μαρτίου, 2023

Μνήμες από το σιδηροδρομικό ατύχημα στο Αμύνταιο το 2014 κλειδούχος από την Άρνισσα 64 χρόνων σήμερα έχασε χέρι και πόδι στο σταθμό του Αμυνταίου

Ο γιος τραυματία από σιδηροδρομικό ατύχημα, Πέτρος Θεοδώρου, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την «μάχη» που δίνει ο πατέρας του προκειμένου να αποζημιωθεί.

Σοβαρή καταγγελία: Κλειδούχος του ΟΣΕ ακρωτηριάστηκε σε σιδηροδρομικό ατύχημα και δεν έλαβε αποζημίωση – Προσπάθησαν να τον βγάλουν μεθυσμένο

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο Πέτρος Θεοδώρου ανέφερε αρχικά πως ο πατέρας του εκτελούσε χρέη κλειδούχου στο Αμύνταιο Φλώρινας όταν ακρωτηριάστηκε και δούλευε στον ΟΣΕ για 30 χρόνια.

Πριν εννέα χρόνια βρέθηκε πάνω στο τρένο, που ήταν εν κινήσει, κατέβηκε και έκανε μία άλλη δουλειά που του είπαν. Εκείνη τη στιγμή γλίστρησε σε ένα ραγισμένο πάτωμα, έπεσε κάτω και το τρένο πέρασε από πάνω του κόβοντάς του το δεξί χέρι και το δεξί πόδι.

Έκτοτε ο πατέρας του δίνει αγώνα ζωής, ενώ βρίσκεται στα δικαστήρια με τον ΟΣΕ για να λάβει αποζημίωση, καθώς η εταιρεία δεν έχει δώσει τίποτα. Το ζήτημα έχει δρομολογηθεί για τον Άρειο Πάγο.

Ο γιος του Πέτρος σημείωσε: «Είμαι ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας, έχω αναλάβει τον ρόλο να προσέχω και τα υπόλοιπα αδέρφια μου και τον πατέρα μου ο οποίος χρειάζεται παραπάνω από 2 άτομα, γιατί δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Έχασε το χέρι και το πόδι του. Όταν δούλευε στον ΟΣΕ τον είχαν στείλει στον σταθμό του Αμυνταίου, εκείνον το σταθμό που σε πολλά βίντεο η μπάρα κατεβαίνει, αφού βρίσκεται στην μέση της διαδρομής το τρένο».

«Το τρένο είχε σταθερή ταχύτητα 5 χιλιομέτρων, συνέχιζε να κινείται με αυτή την ταχύτητα για να κατέβει ο πατέρας μου, και όπως πήγε να κατέβει πάτησε σε ένα κράσπεδο και είχε μία τρύπα εκεί πέρα. Εν ώρα υπηρεσίας ήταν. Τώρα προσφύγαμε στον Άρειο Πάγο μπας και βρούμε το δίκιο μας. εκείνη τη μέρα του ατυχήματος ήρθαν στο σημείο όλοι οι υπεύθυνοι εκεί πέρα και μας “φλόμωσαν” στα “θα, θα, θα”. Αγοράσαμε πρόσθετα μέλη από τα δικά μας τα λεφτά γιατί δεν μπορούσε να μείνει έτσι ο πατέρας μου, του αγοράσαμε ένα πρόσθετο μέλος, και αυτό θέλει αντικατάσταση κάθε 5-6 χρόνια. Δεν καλύφθηκε τίποτα από αυτά, τα πληρώσαμε όλα από την τσέπη μας. Μας υποσχέθηκαν ότι κάποιο παιδί της οικογένειας θα έμπαινε στον ΟΣΕ να δουλέψει λόγω του ατυχήματος, ούτε αυτό δεν έγινε», συμπλήρωσε.

πηγή mega

TAGGED: Αμύνταιο,