Ν. Σαμαράς Η πολιτεία να κινηθεί άμεσα για τον εκσυγχρονισμό και την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του ΕΣΥ

 Η πολιτεία να κινηθεί άμεσα για τον εκσυγχρονισμό και την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του ΕΣΥ, για να γίνει ελκυστικό στην προσέλευση ιατρών δήλωσε ο Διευθυντής της ορθοπαιδικής κλινικής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου γιατρός Νίκος Σαμαράς με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα παρουσιάζοντας το νέο ακτινοσκοπικό μηχάνημα

Το νέο μας ακτινοσκοπικό μηχάνημα στο χειρουργείο, κόστους 150.000 ευρώ, από χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ. Ένα εργαλείο που θα μας διευκολύνει τα μέγιστα στις χειρουργικές μας επεμβάσεις. Συγχαρητήρια στο γραφείο προμηθειών, την επικεφαλής Κυρία Θεοδώρα Σαμαρά (συνωνυμία) και τους – τις συνεργάτες της για τον άρτιο φάκελο, που σε συνδυασμό με την πολιτική βούληση των διοικήσεων του Νοσοκομείου είμαστε πρώτοι στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων.

Αυτό όμως που συνιστά επιτακτική ανάγκη και οφείλει η Πολιτεία-κυβέρνηση να κινηθεί άμεσα, είναι ο εκσυγχρονισμός-αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του ΕΣΥ, για να γίνει ελκυστικό στην προσέλευση ιατρών.

Να σημειώσω ότι οι περισσότερες προκηρύξεις πρόσληψης ιατρών πανελλαδικά, κυρίως στα επαρχιακά νομαρχιακά νοσοκομεία, καταλήγουν άγονες, λόγω της απροθυμίας των ιατρών να ενταχθούν στο ΕΣΥ. Ένα ΕΣΥ, όπου οι έννοιες της αξιολόγησης, του ελέγχου, της λογοδοσίας – όπως άλλωστε και σε όλο το Δημόσιο-είναι παντελώς άγνωστες. Όπου η εργασία και σήμερα δεν είναι μετρήσιμο μέγεθος και επομένως και η επιβράβευση της. Αυτό είναι κίνητρο και όχι η οριζόντια αύξηση μισθών….

Pin It

Αφήστε μια απάντηση