Νέα εποχή στη συνεργασία μεταξύ ΔΕΗ και ΔΕΘ-Helexpo

DEH-HELEXPO 1Νέα εποχή στη συνεργασία μεταξύ ΔΕΗ και ΔΕΘ-Helexpo
Μία νέα περίοδος συνεργασίας ξεκίνησε ανάμεσα στη ΔΕΗ και στην ΔΕΘ-Helexpo μετά τη χθεσινή φωταγώγηση του ιστορικού ιστού της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού εντός του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης παρουσία της διοίκησης της ΔΕΗ και της ΔΕΘ-Helexpo, φωταγωγήθηκε μόνιμα το σήμα της ΔΕΗ πάνω στον πιο παλαιό ιστό της, που κοσμεί το εκθεσιακό κέντρο για πάνω από μισό αιώνα.
Ο ιστός της ΔΕΗ κατασκευάστηκε το 1959 και ήταν τότε ο υψηλότερος της Θεσσαλονίκης, ενώ φιλοξενούσε και το μεγαλύτερο κοινόχρηστο φωτιστικό.
Για αναβίωση μίας ιστορικής σχέσης και για νέες αναπτυξιακές προοπτικές στη συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών έκανε λόγο ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Τάσος Τζήκας.
Ο κ. Τζήκας επισήμανε ότι από το περίπτερο της ΔΕΗ μέσα στην έκθεση (που τώρα στεγάζει το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης) έγινε η πρώτη πειραματική εκπομπή της τηλεόρασης το 1960, ενώ πολλές δράσεις της επιχείρησης με έμφαση στον εξηλεκτρισμό της χώρας προβλήθηκαν για πρώτη φορά σε αυτό το σημείο.
Από την πλευρά του ο Προέδρος της ΔΕΗ, κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, τόνισε πως οι δύο εταιρείες έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε επανεκκίνηση της συνεργασίας τους, προκειμένου να εμπλουτιστεί και να γίνει πιο καρποφόρα.
DEH-HELEXPO 2Ο κ. Παναγιωτάκης υπογράμμισε ότι η θυγατρική της ΔΕΗ, «ΔΕΗ Ανανεώσιμες» υπέγραψε με την ΔΕΘ-Helexpo πρόγραμμα για δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας στην έκθεση της Θεσσαλονίκης.
Επιπλέον, θα δημιουργηθεί ένα εργαστήριο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέσα στην έκθεση.
Ο Πρόεδρος της ΔΕΗ επισήμανε επιπλέον ότι συμπίπτει η φετινή χρονιά που η έκθεση έχει Τιμώμενη Χώρα την Κίνα με τις πρωτοβουλίες συνεργασίας, τις οποίες έχει αναλάβει η ΔΕΗ με κινεζικές επιχειρήσεις.
Η ΔΕΗ, που συμμετέχει στη ΔΕΘ ανελλιπώς από το 1951, είναι σήμερα ο επίσημος και αποκλειστικός πάροχος ενέργειας του εθνικού εκθεσιακού φορέα, με μόνιμη παρουσία στις εκθέσεις και στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo. Πρόκειται για μια στρατηγικής σημασίας «συμμαχία» δύο κορυφαίων οικονομικών παραγόντων της χώρας, που σηματοδοτεί το άνοιγμα σε συνέργειες προς όφελος της εθνικής οικονομίας.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση