Νίκος Χαρδαλιάς Μπαίνουμε όλοι σε επιφυλακή χωρίς πανικό για να κερδίσουμε τον πόλεμο χωρίς να χρειαστεί να λάβουμε άλλα μέτρα

Τον Αύγουστο θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, από αύριο έως 15 Αυγούστου απαγορεύονται οι επισκέψεις σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, αστέγων και νοσοκομεία, καθώς και των ιατρικών επισκεπτών στα νοσοκομεία όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.


Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται χαλάρωση των μέτρων, μια χαλάρωση που αποτυπώνεται στην αύξηση των κρουσμάτων γι αυτό κρίνεται επιβεβλημένο να ληφθούν κάποια επιπλέον μέτρα, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την σημερινή έκτακτη ενημέρωση.

Αναλυτικά ο κ Χαρδαλιάς ανακοίνωσε:

Από αύριο 1/8 και ως 31/8 γίνεται υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των χώρων λατρείας, εκτός των χώρων εστίασης.

Από 1/8 έως 15/8 υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους όταν δεν είναι εφικτή η τήρηση των αποστάσεων.

Παρατείνεται η απαγόρευση πανηγυριών και άλλων δημοσίων ανοιχτών εκδηλώσεων έως 31/8

Από αύριο 1/8 έως 15/8 ισχύει η αναστολή επισκεπτηρίων σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, σε δομές ευάλωτων ομάδων, σε νοσοκομεία και κέντρα αποκατάστασης.
Από Δευτέρα 3/8 έως 15/8 θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε τελετές γάμων βαφτίσεων και κηδειών
Από Δευτέρα 3/8 έως Κυριακή 9/8 υπάρχει ρητή απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα (Bar, Club, κέντρα ζωντανής μουσικής), με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε τραπεζοκαθίσματα

Παρατείνονται μέχρι 31/8 τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας όσων μένουν στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης και σε κάθε είδους δομές της χώρας
Παρατείνονται τα μέτρα τήρησης αποστάσεων σε παραλίες έως 31/8

Παρατείνονται έως 31/8 τα μέτρα προστασίας σε ιδιωτικά πλοία αναψυχής και επαγγελματικά τουριστικά πλοία

Παρατείνεται έως τις 15/8 η αναστολή αεροπορικών και θαλάσσιων συνδέσεων με: Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία

 

Pin It

Αφήστε μια απάντηση