Ντιμπέιτ Eurovision: στις 23 Μαΐου η συζήτηση των κορυφαίων υποψηφίων την Πέμπτη 23 Μαΐου, από τις 16:00 έως τις 17:45 (ώρα Ελλάδας)

Ημ/νία Ανάρτησης: 21 Μαΐου, 2024

Το «Eurovision Debate» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Μαΐου, από τις 16:00 έως τις 17:45 (ώρα Ελλάδας), στην αίθουσα ολομέλειας του Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Το ντιμπέιτ διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU), η οποία επιβεβαίωσε τη συμμετοχή των Walter Baier (Αυστρία, Ευρωπαϊκή Αριστερά), Sandro Gozi (Ιταλία, Renew Europe Now), Ursula von der Leyen (Γερμανία, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα), Terry Reintke (Γερμανία, Ευρωπαίοι Πράσινοι) και Nicolas Schmit (Λουξεμβούργο, Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών).

Οι πέντε υποψήφιοι θα συζητήσουν τα ακόλουθα θέματα:

·  Οικονομία και θέσεις εργασίας

·  Άμυνα και ασφάλεια

·  Κλίμα και περιβάλλον

·  Δημοκρατία και ηγεσία

·  Μετανάστευση και συνοριακή πολιτική

·  Καινοτομία και τεχνολογία

Ερωτήσεις θα τεθούν από το κοινό που θα βρίσκεται στην αίθουσα της ολομέλειας, από θεατές που θα παρευρίσκονται στις κατά τόπους εκδηλώσεις των Γραφείων του Κοινοβουλίου στα κράτη μέλη της ΕΕ, από πολίτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και από τους δύο συντονιστές. Οι υποψήφιοι θα κληθούν επίσης να απαντήσουν σε εξατομικευμένες ερωτήσεις «υπό το φως του προβολέα» από τους συντονιστές. Η νέα αυτή μορφή ερωταπαντήσεων, γνωστή ως «spotlight», θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στο ντιμπέιτ του 2024.

Τη συζήτηση θα συντονίσουν οι Martin Řezníček (Czech TV, Τσεχία) και Annelies Beck (VRT, Βέλγιο).

Οι υποψήφιοι θα μιλήσουν στα αγγλικά και θα παρέχεται διερμηνεία σε 24 γλώσσες.

Η κλήρωση που πραγματοποίησε η EBU στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 16 Μαΐου, καθόρισε τη θέση των υποψηφίων στη σκηνή της συζήτησης, τον πρώτο ομιλητή για κάθε θέμα και τη σειρά των συνεντεύξεων «spotlight».

Η θέση των υποψηφίων στη σκηνή θα είναι η εξής (από αριστερά προς τα δεξιά): Ursula von der Leyen, Nicolas Schmit, Terry Reintke, Sandro Gozi, Walter Baier.

Κάθε υποψήφιος/α θα πάρει τον λόγο πρώτος/η σε μία τουλάχιστον θεματική ενότητα, με την εξής σειρά: Nicolas Schmit, Sandro Gozi, Ursula von der Leyen, Walter Baier, Terry Reintke, Nicolas Schmit.

Η σειρά των συνεντεύξεων «in the spotlight» θα είναι η ακόλουθη: Nicolas Schmit, Sandro Gozi, Terry Reintke, Ursula von der Leyen, Walter Baier.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κλήρωση εδώ, καθώς και να την παρακολουθήσετε μαγνητοσκοπημένη.

 

Πώς να παρακολουθήσετε το Eurovision Debate

Η τηλεμαχία θα μεταδοθεί στις 23 Μαΐου από το EbS και την EBU, με γραφικά με τα ονόματα των συμμετεχόντων στην οθόνη και άλλα στοιχεία. Ένα «καθαρό» βίντεο θα είναι διαθέσιμο στο EbS+, αλλά μόνο για επεξεργασία για δελτία ειδήσεων και όχι για πλήρη ζωντανή μετάδοση. Το ντιμπέιτ θα μεταδοθεί επίσης στον ιστότοπο του Κοινοβουλίου (Κέντρο Πολυμέσων) και θα είναι προσβάσιμο από τις πλατφόρμες διανομής της EBU. Δεν επιτρέπεται η ανεξάρτητη μαγνητοσκόπηση της συζήτησης.

Το Κέντρο Πολυμέσων του Κοινοβουλίου θα διαθέτει επίσης ζωντανά το ντιμπέιτ στη διεθνή νοηματική γλώσσα και με velotype (δηλ. υποτιτλισμό στα αγγλικά), καθώς και υποτιτλισμένα βίντεο στις επίσημες γλώσσες της ΕΕ, κατόπιν αιτήματος και μετά το πέρας της συζήτησης. Τα αρχεία θα είναι διαθέσιμα πριν από τις 20:00 (ώρα Ελλάδας) για τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι θα πρέπει να απευθυνθούν γραπτώς στη διεύθυνση AVNewsDesk@europarl.europa.eu.

Οι υποψήφιοι θα φτάσουν στην επίσημη είσοδο (είσοδος πρωτοκόλλου) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου περίπου στις 13:45 (ώρα Ελλάδας), όπου τα μέσα ενημέρωσης θα μπορούν να μαγνητοσκοπήσουν την προσέλευσή τους. Μετά το ντιμπέιτ, θα πραγματοποιηθούν δηλώσεις κοντά στην αίθουσα της ολομέλειας. Όλες οι δηλώσεις θα μεταδίδονται ζωντανά από το EbS και το Κέντρο Πολυμέσων του ΕΚ. Για τους φωτογράφους και φωτορεπόρτερ θα υπάρχει η δυνατότητα λήψης φωτογραφιών στην αίθουσα ολομέλειας του Κοινοβουλίου στις 14:45 (ώρα Ελλάδας).

TAGGED: Ευρωπαική ένωση,