Γιαννιτσοπούλου υποψήφια Δήμαρχος Αμυνταίου
ΡΟΖΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Νύχτα θερινού σινεμά στην Πτολεμαίδα την Δευτέρα 24 Ιουλίου

Ημ/νία Ανάρτησης: 17 Ιουλίου, 2023

Ο πολιτιστικός σύλλογος “Βόρειο Πεδίο” και το ΚΟΙ.Π.ΠΑ.Π του δήμου Εορδαίας σας καλούν σε μια νύχτα θερινού σινεμά! Την Δευτέρα 24 Ιουλίου θα προβληθεί η βραβευμένη ταινία μεγάλου μήκους

“Με αξιοπρέπεια¨του Δημήτρη Κατσιμίρη. Στην προβολή θα είναι παρόν ο σκηνοθέτης όπως και ο παραγωγός της ταινίας ενώ στο τέλος θα γίνει κουβέντα με συντονιστές κοινωνικούς λειτουργούς του δήμου Εορδαίας.

προβολή κινηματογραφικής ταινίας 2 (custom)
Περίληψη της :

Ένας 80χρονος ηλικιωμένος έχει αφήσει το χωριό για να μείνει στην πόλη μαζί με το γιο και τη νύφη του. Με αφορμή την ημέρα των γενεθλίων του, ο γιος του καλεί τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας για να τους ανακοινώσει πως αδυνατεί πλέον να τον φροντίζει. Μια άλλη λύση πρέπει να βρεθεί όπου όλοι θα πάρουν την ευθύνη που τους αναλογεί.

 

Ο Δημήτρης Κατσιμίρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Έχει σπουδάσει και ασκήσει το επάγγελμα του κοινωνικού λειτουργού. Εργάζεται στην Αθήνα ως συγγραφέας και σκηνοθέτης στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Έχει γράψει δύο θεατρικά έργα Η Αυτοκτονία μου (2014), Το Έμβρυο (2015) και έχει σκηνοθετήσει τρεις βραβευμένες μικρού μήκους ταινίες Γενέθλια (2016), Μαμά, γύρισα (2017) και Fake News (2018). Η πρώτη του μεγάλου μήκους Με Αξιοπρέπεια απέσπασε το βραβείο Κοινού στο 63ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Να σημειώσουμε ότι θα προηγηθεί η προβολή του μικρού μήκους ντοκιμαντέρ του Φάνη Τοψαχαλίδη που έχει γυριστεί στην Πτολεμαΐδα. Μια βραδιά αφιερωμένη στην τρίτη ηλικία μέσα από τον κινηματογραφικό φακό… η κουβέντα αναμένετε με μεγάλο ενδιαφέρον!

24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023
ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙ?ΔΑΣ ΠΑΡΚΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

ΩΡΑ: 21:00
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

TAGGED: ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ, Πτολεμαΐδα,