Ο Άγιος Γερμανός Πρεσπών χαρακτηρίστηκε Παραδοσιακός Οικισμός

Ημ/νία Ανάρτησης: 14 Ιανουαρίου, 2016

agios germanos presponΟ Άγιος Γερμανός Πρεσπών χαρακτηρίστηκε Παραδοσιακός Οικισμός

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης (ΦΕΚ 251/2015) το Προεδρικό Διάταγμα που χαρακτηρίζει τον οικισμό του Αγίου Γερμανού παραδοσιακό, με την έννοια του ΠΔ 594/78, αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τα αξιόλογα αρχιτεκτονικά και πολεοδομικά χαρακτηριστικά του οικισμού.

Με το Προεδρικό Διάταγμα ο Άγιος Γερμανός γίνεται ο δεύτερος παραδοσιακός οικισμός στο Δήμο Πρεσπών, μετά τους Ψαράδες, και ο τρίτος της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας. Έτσι μαζί με τα μνημεία των Πρεσπών αρχίζει πλέον να διαμορφώνεται ένα σημαντικό πλαίσιο προστασίας του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος στην περιοχή.

Οι Πρέσπες αναγνωρίζονται ως τοπίο διεθνούς σημασίας και αυτό στηρίζεται και στο αρχιτεκτονικό απόθεμα των οικισμών μας δήλωσε ο Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης. Ευχαριστούμε το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης για την επιμονή του στην προώθηση αυτής της νομοθετικής πρωτοβουλίας παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε. Υπάρχει πλέον στέρεο νομοθετικό υπόβαθρο για την προστασία του Αγ. Γερμανού αλλά πρόθεσή μας είναι, μέσα στην διάρκεια της θητείας μας, η αρχιτεκτονική κληρονομιά των Πρεσπών να τύχει ανάλογης αναγνώρισης και προστασίας όπως το φυσικό μας περιβάλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες: Μιχάλης Πετράκος τηλ. 238535319, 6942984455

FEK_Agiou.Germanou

TAGGED: Πρέσπες,