Γιαννιτσοπούλου υποψήφια Δήμαρχος Αμυνταίου
ΡΟΖΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου στην έναρξη των εργασιών του 11ου Πανελληνίου Λιβαδοπονικού Συνεδρίου

Ημ/νία Ανάρτησης: 31 Μαΐου, 2023

Ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης 31 Μαΐου 2023 στη Φλώρινα, οι εργασίες του 11ου Πανελληνίου Λιβαδοπονικού Συνεδρίου, το οποίο θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 2 Ιουνίου και διεξάγεται στο Κεντρικό Αμφιθέατρο της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών, Τμήμα Γεωπονίας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Σωτήρης Βόσδου Λιβαδοπονικού Συνεδρίου (1)

Κατά την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου χαιρετισμό απηύθυναν, η Κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Αικατερίνη Μέλφου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λιβαδοπονικής Εταιρείας Δρ. Θωμάς Παπαχρήστου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου, ο εκπρόσωπος του  ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Παράσχου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Φλώρινας Σάββας Ζαμανίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Φλώρινας και Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Φλώρινας Βασίλης Άμπας και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας Σοφία Γλούφτση.

Σωτήρης Βόσδου Λιβαδοπονικού Συνεδρίου (2)

Κεντρικός ομιλητής της εναρκτήριας συνεδρίας ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης – Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Λάμπρος Χατζηζήσης,  με θέμα «Η μεγάλη δύναμη των βοσκοτόπων στη Δυτική Μακεδονία. Η μεγάλη ανάγκη της εκπόνησης των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης».

Στην ημερίδα θα αναπτυχθούν τέσσερις θεματικές ενότητες, Ενότητα Α «Λιβαδοπονία και Κτηνοτροφική Ανάπτυξη στη Δυτική Μακεδονία», Ενότητα Β «Οικολογία λιβαδιών και λειμώνων», Ενότητα Γ «Διαχείριση και βελτίωση λιβαδιών και λειμώνων» και Ενότητα Δ «Πολλαπλές χρήσεις και υπηρεσίες λιβαδικών οικοσυστημάτων», ενώ το κλείσιμο των εργασιών του συνεδρίου περιλαμβάνει περιήγηση των συνέδρων στην ευρύτερη περιοχή των Πρεσπών, την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023.

 

TAGGED: 11ο Πανελλήνιο Λιβαδοπονικό Συνέδριο, Σωτήρης Βόσδου, Φλώρινα,