ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ συμμετέχει στην εθελοντική καμπάνια Let’s Do It

arktouros-agrapidies

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΡΕΜΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ
Την Κυριακή 14 Απριλίου ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ συμμετέχει
στην εθελοντική καμπάνια Let’s Do It

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη διεθνή εθελοντική καμπάνια Let’s Do It* και καθαρίζει το παραποτάμιο δάσος και το ρέμα του Σκλήθρου, που περιβάλλει το Καταφύγιο του Λύκου, που λειτουργεί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στην Αγραπιδιά Φλώρινας.

Η βλάστηση στη γύρω περιοχή είναι χαμηλή, με εξαίρεση το παραποτάμιο δάσος με τα σκλήθρα και τις ιτιές, καθώς και τις βελανιδιές στο Καταφύγιο του Λύκου. Τα παρόχθια δάση σκλήθρου έχουν σημαντική προστατευτική και υδρονομική σημασία καθώς ασκούν ρυθμιστική επίδραση στην κίνηση των νερών. Επιπλέον, το σκλήθρο είναι προστατευόμενο είδος και η υλοτομία του απαγορεύεται.

Για το λόγο αυτό, την Κυριακή 14 Απριλίου και ώρα 10:00 το πρωί αφήνουμε τις πόλεις και επιστρέφουμε στη φύση. Δίνουμε ραντεβού στην είσοδο του Καταφυγίου του Λύκου και κατευθυνόμαστε στην Αγραπιδιά, όπου θα λάβει μέρος η δράση μας.

Στο τέλος της δράσης θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο Καταφύγιο από το ειδικευμένο προσωπικό του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.

sklithro-rema

Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και να δηλώσουν συμμετοχή, επικοινωνώντας με την υπεύθυνη, κα. Μαρία Τσιτινίδου τηλεφωνικά στο 2310 555920 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση mtsitinidou@arcturos.gr

Οι συμμετέχοντες, θα παραλάβουν σακούλες και γάντια από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, ενώ θα πρέπει να έχουν μαζί τους καπέλο, να φορούν μακρύ παντελόνι και αδιάβροχα παπούτσια.

Για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας μπείτε στο: www.letsdoitgreece.org (απευθείας  https://www.eventora.com/el/Events/lets-do-it-greece polites/Order/QCYYVAGSDK/Complete )

Pin It

Αφήστε μια απάντηση