Ο δήμος Φλώρινας για τη συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Μανιάτη

Ημ/νία Ανάρτησης: 6 Μαΐου, 2011

Στη συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 05 Μαΐου 2011, συμμετείχαν οι Δήμαρχοι των πέντε ενεργειακών Δήμων της Ελλάδας Αμυνταίου, Εορδαίας, Κοζάνης, Μεγαλόπολης και Φλώρινας.

Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν ο τριπλασιασμός του Τοπικού Πόρου, αναλογικά με αυτόν που καταβάλλεται από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (3%), ο οποίος ζητήθηκε να καταβάλλεται από τη ΔΕΗ αποκλειστικά στους ενεργειακούς Δήμους.

Συζητήθηκε ο τρόπος κατανομής του από το 2011 και μετά, η αποδέσμευση και εκταμίευση χρημάτων από την προηγούμενη κατανομή του Τοπικού Πόρου, για να πληρωθούν τα έργα, τα οποία έχουν ενταχθεί στον Τοπικό Πόρο και έχουν ξεκινήσει από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις.

Ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, ζήτησε επίσης από τον κ. Υφυπουργό το τιμολόγιο της Δ.Ε.Η.Α.Ε. για το βιολογικό καθαρισμό της Φλώρινας, να πληρώνεται ως βιομηχανικό ρεύμα και όχι ως οικιακό, γιατί ο βιολογικός καθαρισμός δεν μπορεί να θεωρείται οικία.

Αποφασίστηκε άμεσα να συνεχιστεί η πληρωμή των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη από τον Τοπικό Πόρο, από την προηγούμενη επιτροπή ελέγχου, η θητεία της οποίας θα παραταθεί, ενώ σύντομα θα υπάρξουν και άλλες συναντήσεις για να οριστικοποιηθεί ο τρόπος κατανομής του Τοπικού Πόρου από το 2011 και μετά.

 

Ακολουθήστε μας στο YouTube..

Ακολουθήστε μας στο YouTube..