Ο Δήμος Φλώρινας ξεκινά άμεσα την αποκατάσταση των παλιών σκουπιδότοπων

Ημ/νία Ανάρτησης: 13 Μαΐου, 2011

dfskoypidotopos2

Ο Δήμος Φλώρινας στην προσπάθειά του να προσφέρει μια καλύτερη ποιότητα ζωής στους δημότες του αλλά και να προστατεύσει το περιβάλλον, αποφάσισε να ξεκινήσει άμεσα την αποκατάσταση των παλιών σκουπιδότοπων, που βρίσκονται εντός των ορίων του νέου Καλλικρατικού Δήμου Φλώρινας.

Το περιβάλλον έχει ανάγκη από τη βοήθεια και το ενδιαφέρον μας και θα πρέπει να φροντίσουμε να το παραδώσουμε ανέπαφο και στις επόμενες γενιές, αφού το έχουμε δανεικό από αυτές..

Η προσπάθεια αυτή του Δήμου δε θα μπορέσει όμως να έχει θετικά και ωφέλιμα αποτελέσματα για τους πολίτες, αν δε συμμετέχουμε όλοι.

Καλούμε, λοιπόν, όλους τους δημότες-κατοίκους του Δήμου Φλώρινας να γίνουν αρωγοί στο εγχείρημα αυτό, σταματώντας την ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων στους παλιούς σκουπιδότοπους, σε ποτάμια (μόλυνση υδροφόρου ορίζοντα), ρέματα κ.λ.π. Εξάλλου γι’ αυτό το σκοπό υπάρχουν και οι κάδοι απορριμμάτων και το οργανωμένο δίκτυο αποκομιδής τους από το Δήμο Φλώρινας, ώστε η εργασία όλων να αποβαίνει για το καλό των κατοίκων.

Η αστυνόμευση για τη διαφύλαξη της καθαριότητας και η επιβολή προστίμων σε περίπτωση μη τήρησης των κανόνων καθαριότητας είναι μια εύκολη λύση, αλλά και ακραίο μέτρο, που όμως δεν είναι στην πρόθεση και στους στόχους μας, ως Δήμος και Υπηρεσία Καθαριότητας. Άλλωστε πιστεύουμε ότι όλοι είμαστε υπεύθυνοι και ευαισθητοποιημένοι πολίτες με αυξημένη την ευθύνη των πράξεών μας.

Ας προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας.

Ας προστατεύσουμε τις περιουσίες μας.

Γιατί η καθαρή γη είναι η ζωή μας. 

Ακολουθήστε μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας στο YouTube