Ο δήμος Αμυνταίου για την επίσκεψη κλιμακίου της Δ.Ε.Η. Ανανεώσιμες

Ημ/νία Ανάρτησης: 17 Μαΐου, 2018

Επίσκεψη κλιμακίου της Δ.Ε.Η. Ανανεώσιμες στον Δήμαρχο Αμυνταίου
Εναλλακτικές λύσεις για την Τ/Θ

Την επίσκεψη κλιμακίου της ΔΕΗ Ανανεώσιμες με επικεφαλής την κα Κοβλακά Στέλλα Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλο, συνοδευόμενη από τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φλώρινας κ. Σέλτσα Κ., δέχτηκε ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Θεοδωρίδης Κ. στο Δημαρχείο στις 14/5/2018.

Η συνάντηση πραγματοποίηθηκε σε ιδιαίτερo κλίμα αισιοδοξίας και συζητήθηκαν διάφοροι παράμετροι σχετικά με την υλοποίηση μίας εκ των σημαντικότερων των τελευταίων ετών επενδύσεων στο Νομό Φλώρινας. Η κατασκευή και λειτουργία του σταθμού Βιομάζας από την ΔΕΗ Ανανεώσιμες πέρα των νέων άμεσων θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούν, προσδοκεί να συνεισφέρει στην ενίσχυση πολλών τοπικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα (γεωργία, δασοπονία).


Στη συνέχεια, διεξήχθη στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕ Φλώρινας παρουσίαση-ενημέρωση σχετικά με το εγχείρημα της ΔΕΗ Ανανεώσιμες και ακολούθησε συνάντηση με εκπροσώπους των δασικών συνεταιρισμών του Ν. Φλώρινας. Στο προσεχές μέλλον αναμένεται αντίστοιχη συνάντηση με εκπροσώπους του τοπικού αγροτικού κόσμου προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα η μέγιστη δυνατή ποσότητα βιομάζας, η οποία θα τροφοδοτεί τον υπό εγκατάσταση σταθμό, να προέρχεται αποκλειστικά από την περιοχή.

Η ίδρυση Σταθμού Βιομάζας στο Αμύνταιο θα εξασφαλίσει την συνέχιση της λειτουργίας της Τηλεθέρμανσης και παράλληλα θα εξασφαλίσει άμεσα και έμμεσα θέσεις εργασίας για την περιοχή.

TAGGED: Αμύνταιο, ΔΕΗ,