Ο Δήμος Φλώρινας συμμετείχε σε ημερίδα του διασυνοριακού προγράμματος Green Inter-e-Mobility

Ημ/νία Ανάρτησης: 23 Δεκεμβρίου, 2022

Ο Δήμος Φλώρινας συμμετείχε σε ημερίδα του διασυνοριακού προγράμματος Green IntereMobility

Ο Δήμος Φλώρινας, ως ένας εκ των εταίρων του διασυνοριακού προγράμματος Green Inter-e-Mobility, συμμετείχε στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Bitola, με τη συμμετοχή του Δήμου Resen, του Δήμου Φλώρινας, της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πρεσπών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού & Ενημέρωσης του Δήμου Bitola. Τον Δήμο Φλώρινας εκπροσώπησε η αρμόδια Αντιδήμαρχος κα Σοφία Φουδούλη Τζώτζη, η οποία ανέπτυξε και παρουσίασε τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί από πλευράς Δήμου Φλώρινας, ήτοι η προμήθεια δύο ηλεκτρικών αυτοκινήτων με το λογισμικό τους και η ολοκλήρωση της διαδικασίας τοποθέτησης φωτοβολταϊκού σταθμού και σταθμών φόρτισης των οχημάτων. Επίσης δόθηκε η ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων και προοπτικής νέων συνεργασιών, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.

Το διασυνοριακό πρόγραμμα Interreg IPA Cross – Border Cooperation Programme Greece – NorthMacedonia 2014-2020 “Integration of Green Transportin Cities (ακρωνύμιο Green-inter-e-mobility)” στοχεύει στην προώθηση της περιβαλλοντικής διατήρησης της περιοχής (μέσω μιας ολοκληρωμένης λύσης για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα των οδικών εγκαταστάσεων και μεταφορών) και την προστασία της φυσικής ομορφιάς της, την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τη διασυνοριακή περιοχή και των διασυνοριακών πολιτιστικών σχέσεων.

Ακολουθήστε μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας στο YouTube
TAGGED: Φλώρινα,