Ο δήμος Θεσσαλονίκης καλεί τους δημότες να δώσουν όνομα στο κρασί της Θεσσαλονίκης

Ημ/νία Ανάρτησης: 21 Αυγούστου, 2014

krasi-2
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ενόψει του τρύγου των αμπελιών του πρώτου ελληνικού αστικού αμπελώνα στην πόλη (σε χώρο έναντι του Εθνικού Καυτανζογλείου Σταδίου), καλεί τους δημότες να καταθέσουν τις προτάσεις τους προκειμένου να επιλεγεί η ονομασία του κρασιού που θα παραχθεί.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 29 Αυγούστου 2014 στην ηλεκτρονική διεύθυνση krasithessalonikis2014@gmail.com ή να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 2313318363 και 2313318364 (ώρες γραφείου). Ακολούθως οι προτάσεις που θα συγκεντρωθούν θα τεθούν σε διαδικτυακή ψηφοφορία για την τελική επιλογή του ονόματος, ενώ το κρασί που θα παραχθεί θα διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Επίσης όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν στα παραπάνω τηλέφωνα τη συμμετοχή τους στη διαδικασία του τρύγου.
Ο πρώτος ελληνικός αστικός αμπελώνας δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2013, από το Δήμο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Εργαστήριο Αμπελουργίας της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ και με δωρεά του κτήματος Γεροβασιλείου, ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Κωνσταντίνος Ζέρβας σημειώνοντας ότι «σε μια έκταση 2 στρεμμάτων, φυτεύτηκαν ελληνικές οινοποιήσιμες ποικιλίες: ξινόμαυρο, αγιωργίτικο, μαλαγουζιά και ρομπόλα οι οποίες φέτος θα δώσουν το πρώτο κρασί της πόλης μας».
Επιπλέον πρόσθεσε: «στόχος αυτής της προσπάθειας είναι η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εξοικείωση των πολιτών με το φυσικό περιβάλλον και την τέχνη της αμπελουργίας μέσα από μια πρωτότυπη για τα ελληνικά δεδομένα διαδικασία και την αξιοποίηση του δημόσιου χώρου. Το πράσινο στην πόλη, εκτός από διακοσμητική, αποκτά και χρηστική αξία όπως γίνεται και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Ελπίζουμε να εμπλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συνδημότες μας στην προσπάθεια αυτή καθώς ο αμπελώνας ανήκει σε όλους τους δημότες της Θεσσαλονίκης.»

Ακολουθήστε μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας στο YouTube