Ο Διοίκητής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Στ. Παπασωτηρίου για το ερευνητικό πρωτόκολλο μελέτης της πρόληψης της λοίμωξης από COVID -19 (βίντεο)

Ημ/νία Ανάρτησης: 18 Ιουνίου, 2020

Ο Διοικητής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας Σταύρος Παπασωτηρίου ήταν καλεσμένος στο ράδιο Λέχοβο 97,1


Ο κ Παπασωτηρίου ενημέρωσε τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας ότι η Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου θα συμμετέχει στο εγκεκριμένο από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων ερευνητικό πρωτόκολλο μελέτης της πρόληψης της λοίμωξης από COVID -19 με την χρήση του εμβολίου της φυματίωσης BCG.

Η δυνατότητα ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος έναντι λοιμώξεων κυρίως του αναπνευστικού συστήματος και πιθανόν και της λοίμωξης από τον ιό COVID 19 με τη χρήση του εμβολίου της φυματίωσης BCG αποτελεί στόχο έρευνας που διεξάγεται από το Ελληνικό Ινστιτούτο Μελέτης της Σήψης.

Στην μελέτη μπορούν να συμμετέχουν άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω με παθήσεις όπως:
• η στεφανιαία νόσος
• η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ)
• άλλα συνοδά χρόνια νοσήματα (πχ σακχαρώδης διαβήτης, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, παθήσεις ήπατος, καρδιακή ανεπάρκεια, αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, άνοια, καρκινοπαθείς)

Όσοι ανήκουν στις συγκεκριμένες ομάδες και θέλουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα μελέτης και να εμβολιαστούν μπορούν να επικοινωνήσουν για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2463351536 κατά το πρωινό ωράριο.

TAGGED: Δυτική Μακεδονία,