Μεγάλη ενεργειακή επένδυση στην Κοζάνη θα ανακοινώσει ο Γ. Παπανδρέου

Τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 200 μεγαβάτ στην περιοχή της Πτολεμαϊδας θα ανακοινώσει αύριο Πέμπτη από την Κοζάνη ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει την κατασκευή του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού πάρκου στην Ευρώπη, μιας επένδυσης που θα ξεπεράσει σε αξία το 1 δισ. ευρώ και θα υποκαταστήσει πλήρως κάποιες από τις παλαιές λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ που βαίνουν προς απόσυρση. Δημοσιεύματα αναφέρουν πως η συγκεκριμένη επένδυση θα υλοποιηθεί κατά 51% από την ΔΕΗ και κατά 49% από την αμερικανική ASM.

Η ανακοίνωση θα γίνει στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώνουν το υπουργείο Περιβάλλοντος και ο Δήμος Κοζάνης, με θέμα: «Η αναπτυξιακή πορεία της Δυτικής Μακεδονίας στον ενεργειακό τομέα». Στην εκδήλωση θα μιλήσουν  η υπουργός Περιβάλλοντος κ. Τίνα Μπιρμπίλη, ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λ. Μαλούτας, και ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Αρ. Ζερβός.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του προθυπουργού

Υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, θα συνεδριάσει αύριο στις 11.30 π.μ, το Υπουργικό Συμβούλιο. (Βουλή)

(Στη συνεδρίαση θα συζητηθούν τα θέματα που δεν συζητήθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση.)

Στις 5.00 μ.μ., ο Πρωθυπουργός, θα μιλήσει, σε εκδήλωση που διοργανώνουν το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και ο Δήμος Κοζάνης, για την αναπτυξιακή πορεία της Δυτικής Μακεδονίας στον ενεργειακό τομέα. (Κοζάνη, αίθουσα Τέχνης Δήμου)

 

Pin It

Αφήστε μια απάντηση