Ο κάθετος άξονας Φλώρινα-Πτολεμαΐδα και η αποζημίωση για τα προανθικά στη συνάντηση Γ. Αντωνιάδη & Μ.Παπαδόπουλου

Την Δευτέρα 11 Απριλίου 2022, ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης είχε συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τον Υφυπουργό κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο. Συζητήθηκαν κυρίως δύο θέματα. Το θέμα του κάθετου άξονα Φλώρινα-Πτολεμαΐδα, καθώς και η αποζημίωση των καλλιεργητών για τις ζημιές στα προανθικά.

Για το μεν θέμα του κάθετου άξονα, αποφασίστηκε κοινή συνεδρίαση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την πορεία ολοκλήρωσης της μελέτης σε εύλογο χρονικό διάστημα, μετά το Πάσχα.

Για το θέμα της αποζημίωσης των καλλιεργειών που έπαθαν ζημιά ενώ βρίσκονταν σε προανθικό στάδιο, και μετά τη διαβεβαίωση του πρωθυπουργού στην Κοζάνη ότι θα δει το θέμα, συμφωνήθηκε ο συντονισμός όλων των τοπικών βουλευτών αλλά και των αρχόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης για τη συμπλήρωση του απαραίτητου ποσού (περίπου 25 εκ. ευρώ από το Υπ. Οικονομικών) και απόδοσής του στους δικαιούχους.

Επίσης, συζητήθηκαν και άλλα θέματα που αφορούν τη Δυτική Μακεδονία, όπως η πορεία του προγράμματος της δίκαιης μετάβασης, οι εξελίξεις σε διάφορα έργα υποδομής κ.ά.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση