Ο Κυριάκος Ελευθεριάδης για την διακοπή της τηλεθέρμανσης Αμυνταίου

Φιλες κ Φίλοι,

Γινόμαστε μάρτυρες τις τελευταίες μέρες της σκληρότητας που φέρνουν οι πολιτικές της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, με την διακοπή της λειτουργίας του ΑΗΣ Αμυνταίου και κατά συνέπεια της λειτουργίας της τηλεθέρμανσης στην περιοχή μας.

Γινόμαστε μάρτυρες επίσης μιας επιφανειακής διαμάχης των πρώην και νυν Δημαρχιακών αρχών για το ποιος διαχειριζόταν καλύτερα το ζήτημα της τηλεθέρμανσης.

Μην σας ξεγελάνε! Ο τρόπος λειτουργίας της ΔΕΗ με βάση κριτήρια κερδοφορίας και όχι με βάση τις πραγματικές ανάγκες του κόσμου για ρεύμα και κεντρική θέρμανση, είναι η πεμπτουσία των πολιτικών που ξεκινάνε από την Ευρωπαϊκή ένωση, τις νυν και πρώην Κυβερνήσεις και φτάνει μέχρι τις τοπικές διοικήσεις!

Έχουν ευθύνη όσοι στήριξαν αυτές τις πολιτικές, όσοι τις ψήφισαν, όσοι τις εφάρμοσαν αλλά έχουν ευθύνη και όσοι στην τοπική κοινωνία παριστάνανε τους υπερασπιστές του λαού και ψήφιζαν ή στήριζαν κόμματα που σε κεντρικό επίπεδο ήταν υπέρμαχη αυτών των πολιτικών.

Έχουν ευθύνη όλοι αυτοί που σήμερα 30% των νοικοκυριών της Ελλάδας αδυνατούν να πληρώσουν για τις ενεργειακές τους ανάγκες.

Φταίνε όλοι τους που σήμερα, το 2019, δεν έχει λυθεί το ζήτημα της κεντρικής θέρμανσης ειδικά σε μια περιοχή που βρίσκεται στο κέντρο της παραγωγής ενέργειας, φταίνε που υπάρχουν ακόμα οικισμοί στον Δήμο μας που δεν έχουν συνδεθεί με την τηλεθέρμανση, φταίνε όλοι αυτοί που σήμερα πρέπει να ή να κρυώσουμε ή να πληρώσουμε πανάκριβα την θέρμανση του σπιτιού μας.

Είναι οι ίδιοι που διαλαλούσαν την δήθεν ευμάρεια της νέας εποχής της απελευθέρωσης και της ιδιωτικοποίησης της παραγωγής ενέργειας, είναι αυτοί που σήμερα μας πουλάνε το παραμύθι της μετα-λιγνιτικής περιόδου.

Αυτές οι πολιτικές και όλοι οι υπέρμαχοι τους πρέπει να απομονωθούν! Μην πέσεις πάλι στην παγίδα τους!

Στήριξε τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ. Σε όλα τα επίπεδα, σε Δήμους και Περιφέρειες, στην Ευρωβουλή, σε εθνικές εκλογές και κυρίως στον δρόμο και στους αγώνες για τις πραγματικές μας ανάγκες!

Λαϊκή Συσπείρωση Αμυνταίου,

Ελευθεριάδης Κυριάκος

Pin It

Αφήστε μια απάντηση