Ο ραδιοφωνικός “Καλλικράτης” Πώς συγχωνεύονται τα περιφερειακά ραδιόφωνα

Ημ/νία Ανάρτησης: 24 Αυγούστου, 2011

Ο ραδιοφωνικός “Καλλικράτης” Πώς συγχωνεύονται τα περιφερειακά ραδιόφωνα

 

Εννιά ενιαίοι περιφερειακοί ραδιοσταθμοί θα προκύψουν μετά τη συγχώνευση των 19 επαρχιακών ραδιοφωνικών σταθμών, σύμφωνα με την ανακοίνωση Μόσιαλου. Όπως προκύπτει από το νέο σχέδιο, 2 σταθμοί παραμένουν ως έχουν (Βόρειου Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη και Νότιου  Αιγαίου με έδρα τη Ρόδο). Οι υπόλοιποι σταθμοί συγχωνεύονται ως εξής:

 

ενιαίοι σταθμοί

σταθμοί υπό συγχώνευση

Κρήτης

Ηράκλειο, Χανιά

Πελοποννήσου

Τρίπολη, Καλαμάτα

Δυτ. Ελλάδας

Πάτρα, Πύργος

Ιονίων

Κέρκυρα, Ζάκυνθος

Θεσσαλίας

Βόλος, Λάρισα

Ηπείρου & Δυτ. Μακεδονίας

Ιωάννινα, Κοζάνη, Φλώρινα

Μακεδονίας – Θράκης

Καβάλα, Σέρρες, Κομοτηνή, Ορεστιάδα

 

Η υπουργική ανακοίνωση δεν αναφέρει πού θα είναι οι έδρες των νέων συγχωνευμένων σταθμών, ενώ δεν αναφέρεται αν θα κλείσουν τοπικές εγκαταστάσεις. Σημαίνει αυτό ότι οι κατά τόπους παραγωγοί θα συνεχίσουν να παράγουν τοπικό πρόγραμμα που θα στέλνεται στην “έδρα” του ενιαίου σταθμού και από κει θα αναμεταδίδεται κεντρικά; θα δούμε.

Νέα περιφερειακά ραδιόφωνα Ε.ΡΑ.Ένα άλλο ερώτημα που τίθεται είναι με ποια κριτήρια χωρίστηκαν έτσι οι ραδιοφωνικές περιφέρειες.

Πολλές δυσκολίες αλλά και μεγάλες προκλήσεις για αυτούς που θα κληθούν να διοικήσουν τους ενιαίους πια σταθμούς, καθώς ο κίνδυνος να συσσωρευθεί η λειτουργία γύρω από την έδρα του ενιαίου σταθμού και να εξασθενήσει η κάλυψη των υπολοίπων πόλεων είναι υπαρκτός, έχοντας υπόψιν το θλιβερό ιστορικό της δημόσιας διοίκησης στην Ελλάδα. Παράλληλα, η μάχη για το ποιες θα είναι οι νέες έδρες πιθανώς ακόμη παίζεται στο παρασκήνιο…

Ακολουθήστε μας στο YouTube..

Ακολουθήστε μας στο YouTube..