Ο ΣΟΧ Φλώρινας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων και Κορασίδων (U14 κ U16) στη Βασιλίτσα


Ο Χιονοδρομικός Ορειβατικός Σύλλογος Γρεβενών και η Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων διοργάνωσαν με επιτυχία το τριήμερο 8,9 και 10 Απριλίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων και Κορασίδων (U14 κ U16), ο αγώνας είχε και διεθνή χαρακτήρα με συμμετοχή τριών χωρών. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό διάσελο Μπαλντούμη, στην Βασιλίτσα στην πίστα Ελιμεία.

Η αποστολή του ΣΟΧ Φλώρινας διανυκτέρευσε στο πανέμορφο Δίστρατο, στην καρδία της Πίνδου (εκεί που χωρίζουν οι στράτες της Ηπείρου και της Μακεδονίας) με θέα τις ορθοπλαγιές της Γκαμήλας και απέναντι από την επιβλητική κορυφή του Σμόλικα.


Την Παρασκευή έγινε το αγώνισμα της Τεχνικής Κατάβασης (SL) των Π2 (U16), ενώ το Σάββατο έλαβαν χώρα τα δύο αγωνίσματα της γιγαντιαίας τεχνικής κατάβασης (GS) (και για τις δυο κατηγορίες), τέλος την Κυριακή πραγματοποιήθηκε το αγώνισμα της Τεχνικής Κατάβασης (SL) των Π1 (U14). Στους αγώνες συμμετείχαν περίπου 140 αθλητές από όλα τα σωματεία της Ελλάδας.

Τις δύο πρώτες μέρες οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές ενώ την Κυριακή οι αγώνες ολοκληρώθηκαν οριακά, κάτω από εξαιρετικά δύσκολο καιρό με βροχή, χιονόπτωση και χαλάζι κάποιες στιγμές. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους μικρούς που περίμεναν χωρίς παράπονα στην εκκίνηση, για να τρέξουν τον αγώνα και απέδειξαν με το παραπάνω ότι είναι Φλωρινιώτες χιονοδρόμοι παλαιάς κοπής.

 
Αναλυτικά είχαμε για σλάλομ και γιγαντιαίο αντίστοιχα: Στην κατηγορία Π2-Κ2 (U16) Πετρίδου Δέσποινα (DNF,22), Πραπαβέση Δέσποινα (DSQ,13) Δούμτσης Άγγελος (DNS, 13), Καράντζας Νικόλαος (DNF, 17), Μούλελης Βασίλειος (9, DNF), Τόττης Δημήτριος (11, DNF). Ενώ στην κατηγορία Π1-Κ1 (U14) συμμετείχαν οι αθλητές Παπαευαγγέλου Μιλτιάδης (DNF, DSQ), Σιάμκουρης Νικόλαος (25, 18), Στεργίου Γιάννης (27, 29) και Σταμέλος Γιώργος (29, 32). Αν και πάλι υπήρχαν πολλές εγκαταλείψεις που μείωσαν το συνολικό αποτέλεσμα οι περισσότεροι αθλητές είχαν τερματισμό και καλή κατάταξη.


Με το κλείσιμο της χρονιάς ο ΣΟΧ Φλώρινας βρίσκεται στην 16η θέση του πρωταθλήματος των Αλπικών, με τον Βασίλη Ζηλάκη στην 7η της γενικής των ΑΕΓΝ, τους Τόττη Δημήτρη και Μούλελη Βασίλη στην 13η και 14η θέση των ΠΚ και την Βαλεντίνα Πετρίδου στην 14η στην κατηγορία ΠΑΜΠ-ΠΑΓΚ. Με 12 από τους 22 αθλητές του Αλπικού να έχουν καταγράψει βαθμούς στο Κύπελο Ελλάδος ολοκληρώθηκε μια γεμάτη χρονιά με πάνω από 40 προπονήσεις στο χιόνι, όπου με πολύ δουλεία καλύφθηκαν σε μεγάλο βαθμό τα κενά από τα δύο χρόνια της πανδημίας.

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. εύχονται στους αθλητές, τους γονείς τους και τον προπονητή τους Γιαζιτζίδη Βαγγέλη και όλα τα στελέχη του συλλόγου που βοήθησαν στις προπονήσεις και τους αγώνες θερμά συγχαρητήρια. Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο site της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων www.eoxa.gr Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Καράντζας Χ. Λάζαρος

Pin It

Αφήστε μια απάντηση