Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 38η ΕΠΕΤΕΙΟ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Ημ/νία Ανάρτησης: 17 Νοεμβρίου, 2011

Το Πολυτεχνείο συμβολίζει, όχι απλά και μόνο τον ηρωικό αγώνα, αλλά και την ενότητα όλων των δημοκρατών, ενισχύοντας έτσι την ίδια την έννοια της πραγματικής και υγιούς δημοκρατίας και είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πώς ο όρκος των φοιτητών που πήραν μέρος στην κατάληψη του πολυτεχνείου το 1973,  σήμερα 38 χρόνια μετά, επικαιροποιείται στην κάθε του λέξη.

«Εμείς οι φοιτηταί των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, ορκιζόμαστε στο όνομα της ελευθερίας, να αγωνισθούμε μέχρι τέλους για την κατοχύρωση των ακαδημαϊκών ελευθεριών, του πανεπιστημιακού ασύλου, της ανακλήσεως όλων των καταπιεστικών νόμων και διαταγμάτων. Ορκιζόμαστε αλληλεγγύη σ’ όλο το φοιτητικό κόσμο της Ελλάδας που βασανίζεται. Η βία και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν. Ζήτω ο αδούλωτος φοιτητικός κόσμος της Ελλάδας».

Σήμερα λοιπόν όλοι οι πολίτες τούτης της χώρας, καλούμαστε καθημερινά να κάνουμε το ίδιο πράγμα σε κάθε έναν τομέα, σε κάθε μια έκφραση της ζωής, στην κοινωνία, στη δουλειά, στο σπίτι, στη διασκέδαση. Παντού αγώνας.

Οι εξελίξεις των τελευταίων ετών επιβάλλουν πια να υπάρχει μια μόνιμη ετοιμότητα για «εξέγερση».

Ο ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨, έχοντας στο πλευρό του τους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία -όπως έκανε πάντα έτσι και τώρα- θα συνεχίσει να «ξεσηκώνεται» χωρίς συμβιβασμούς και αναστολές, κάθε φορά που θα θίγονται συμφέροντα,  δικαιώματα και κεκτημένα.

Γραφείο Τύπου

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook..

Ακολουθήστε μας στο Facebook..