Ο Βουλευτής Φλώρινας Κώστας Σέλτσας για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των Δήμων Αμυνταίου και Πρεσπών

seltsa-skostas-17Ο Βουλευτής Φλώρινας Κώστας Σέλτσας για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των Δήμων Αμυνταίου και Πρεσπών.
Μετά από σχετική διαβούλευση της ειδικής μόνιμης κοινοβουλευτικής επιτροπής Περιφερειών (υποεπιτροπή νησιωτικών και ορεινών περιοχών), στην οποία συμμετέχω, καταγράφηκαν τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν 85 μικροί ορεινοί και νησιωτικοί δήμοι της χώρας, μεταξύ των οποίων και οι Δήμοι Αμυνταίου και Πρεσπών.
Κατόπιν εισήγησης της επιτροπής, το Υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε την χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 20 εκ. ευρώ στους παραπάνω δήμους με σκοπό την κάλυψη των λειτουργικών τους δαπανών, των επενδυτικών τους δραστηριοτήτων και έργων, αλλά και της αντιμετώπισης των ανισοτήτων και των δυσχερειών που παρατηρούνται στην χρηματοδότησή τους εξαιτίας άλλων δήμων με αυξημένες ανάγκες και απαιτήσεις.
Συγκεκριμένα, στον Δήμο Αμυνταίου θα δοθούν 325.700 ευρώ και στον δήμο Πρεσπών 183.900 ευρώ, στα πλαίσια της γενικότερης προσπάθειας που καταβάλλεται για την ενίσχυση των παραμεθόριων περιοχών, την ομαλή λειτουργία τους και την απρόσκοπτη διαχείριση των καθημερινών αναγκών τους.
Φλώρινα 8/8/2017

Pin It

Αφήστε μια απάντηση