Ο βουλευτής Γ Αντωνιάδης συναντήθηκε με τους κτηνοτρόφους του Αμυνταίου

vouleytes kthnotrofikos Ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης, πραγματοποίησε επίσκεψη στα γραφεία του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αιγοπροβατοτροφίας περιοχής Αμυνταίου και συναντήθηκε με εκπροσώπους του Δ.Σ και συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο κ. Ιωαννίδη Τιμόθεο και τον Αντιπρόεδρο κ. Ματενίδη Χαράλαμπο.
Στη συνάντηση τέθηκαν από την πλευρά του Δ.Σ όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κτηνοτροφικό κόσμο της περιοχής και συγκεκριμένα οι αθρόες εισαγωγές γάλακτος από το εξωτερικό από εταιρείες μεταποίησης οι οποίες στη συνέχεια «βαφτίζουν» το γάλα ως ελληνικό, τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι κτηνοτρόφοι με τον πρόσφατο παγετό και οι ζημιές που υπέστησαν καθώς και η πίεση που δέχονται οι μικρές κτηνοτροφικές μονάδες από τις εταιρείες που τους απειλούν με διακοπή της απορρόφησης του γάλακτος.
Ο κ. βουλευτής συνεχάρη το Διοικητικό Συμβούλιο για τις δράσεις του και την οργάνωση τους . Η παρουσία του Κτηνοτροφικού Συλλόγου λειτουργεί ως δίχτυ ασφαλείας κυρίως για τους κτηνοτρόφους με μικρή παραγωγή γάλακτος και δείχνει το δρόμο για το πώς θα πρέπει να είναι η κτηνοτροφία του μέλλοντος με υποδομές σύγχρονες και πιστοποιημένη παραγωγή. Παράλληλα δεσμεύτηκε να μεταφέρει τις θέσεις του Συνεταιρισμού προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αποστόλου Ευάγγελο κυρίως σε ότι αφορά στο επίμαχο θέμα των ¨ελληνοποιήσεων» του εισαγόμενου γάλακτος και κρέατος και τους αυστηρούς έλεγχους που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση έτσι ώστε να εξαλειφθεί αυτό το φαινόμενο.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση