Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης εκπροσώπησε σήμερα την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, στη Κοζάνη

Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης εκπροσώπησε σήμερα την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, στη Κοζάνη.

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Σήμερα είναι μια ξεχωριστή επέτειος για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό. Στην σημερινή επέτειο συμπυκνώνονται και εκφράζονται τα βασικά στοιχεία της ιδιοπροσωπίας, της ταυτότητας των Ελλήνων.

Από την μια πλευρά ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, η μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας με το μήνυμα της λύτρωσης και από την άλλη επέτειος αφιερωμένη στην εθνεγερσία του 1821.

Είναι πολλά τα γεγονότα, οι ιστορικές στιγμές, οι μικρές και μεγάλες ατομικές και συλλογικές ηρωικές πράξεις των Ελλήνων. Αποτυπώνονται όμως με τον πιο εναργή τρόπο στις πράξεις και τους συμβολισμούς του 1821, του 1940, όπως και 2,5 χιλιετίες περίπου πίσω στο Μαραθώνα, στη Σαλαμίνα, στις Θερμοπύλες. Κοινό στοιχείο και χαρακτηριστικό, η υπεράσπιση των υπέρτατων αξιών του Ελληνικού πολιτισμού, όπως είναι η ελευθερία, η ανεξαρτησία, η ατομική και συλλογική αξιοπρέπεια. Ο βασικός πυρήνας πάνω στον οποίο χτίστηκε ο δυτικός πολιτισμός.

Αξίες όμως που καθημερινά διακυβεύονται, παραποιούνται, πολλές φορές από τους ίδιους τους φορείς τους και τους ισχυρούς του κόσμου. Γι’ αυτό απαιτείται η καθημερινή υποστήριξή τους, η καθημερινή πραγμάτωσή τους, τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο.»

Σε άλλη ερώτηση δημοσιογράφων για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών και τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά, ότι η Ελλάδα αποτυγχάνει στους στόχους της, ο κ. Μαγκριώτης απάντησε:

«Στις Βρυξέλλες δικαιώθηκε η Ελλάδα και οι θυσίες των Ελλήνων. Ο Πρωθυπουργός της χώρας, ο Γιώργος Παπανδρέου, κουβαλώντας τις ευθύνες της πατρίδας και του κάθε Έλληνα ξεχωριστά, σφράγισε μια προσπάθεια όλων των Ελλήνων τον τελευταίο χρόνο.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες δικαίωσαν τη προσπάθεια και τις θυσίες του Ελληνικού λαού, δικαίωσαν όμως και τη προσπάθεια όλων των Ευρωπαίων. Πήγαν την Ευρώπη ένα βήμα μπροστά για το κοινό μας μέλλον, έχουμε πολύ δουλειά όμως μπροστά μας και ιδιαίτερα εμείς στην Ελλάδα.

Συνεχίζοντας με υπευθυνότητα και σοβαρότητα αυτή τη προσπάθεια, του χρόνου τέτοια μέρα θα είναι εμφανή τα σημάδια της οικονομικής ανάτασης, της ενίσχυσης της εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και της δικής μας αυτοπεποίθησης.

Δέσμευσή μας είναι, οι πρώτοι καρποί της ανάπτυξης να ενισχύσουν τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, τους νέους και τους ανέργους.

Όσο αφορά τον κ. Σαμαρά, θα ήταν προτιμότερο αναγνωρίζοντας την μεγάλη ευθύνη της δικής τους κυβέρνησης για την σημερινή κρίση, να στήριζαν με κριτικές και δημιουργικές προτάσεις την προσπάθεια του Ελληνικού λαού. Αδυνατούν όμως να το πράξουν και παραμένουν μέρος του προβλήματος».

Pin It

Αφήστε μια απάντηση