Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ε. Αποστολάκης παρέστη στις επετειακές εκδηλώσεις λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στη Σερβία

Ημ/νία Ανάρτησης: 11 Μαΐου, 2019

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019, παρέστη στις επετειακές εκδηλώσεις λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (Victory Day), στην πόλη Νις της Σερβίας, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου Aleksandar Vučić.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Σερβίας. Ακολούθως ο ΥΕΘΑ συναντήθηκε με τον ομόλογό του, κ. Aleksandar Vulin, με τον οποίον συζήτησαν θέματα που άπτονται του σύγχρονου περιβάλλοντος ασφαλείας, με έμφαση στην περιοχή των Βαλκανίων. Επίσης συζήτησαν το πλαίσιο της υφιστάμενης διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας καθώς και τις προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσής του στους τομείς της ακαδημαϊκής, ατομικής και επιχειρησιακής εκπαίδευσης, της διαλειτουργικότητας καθώς και στις ειδικές δυνάμεις.

Ειδική μνεία έγινε στη συμμετοχή της Σερβίας στον πολυεθνικό σχηματισμό μάχης ταχείας αντίδρασης της ΕΕ “HELBROC”, με έδρα στην 1η Στρατιά. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επισήμανε στον Σέρβο ομόλογο του την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο, συμπεριφορά η οποία αντίκειται στο διεθνές δίκαιο και στις αρχές της καλής γειτονίας.