Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ Τάκης Θεοδωρικάκος στον Αετό Προσκύνησε στο μοναστήρι των Ταξιαρχών (βίντεο & φωτο)

Ημ/νία Ανάρτησης: 7 Νοεμβρίου, 2022

Πανηγυρίζει το Μοναστήρι των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ  Αετού  το απόγευμα της Δευτέρας τελέστηκε ο Εόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καστορίας κκ Καλίνικο

Παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ Τάκη Θεοδωρικάκου και τη συμμετοχή πολλών πιστών από την ευρύτερη περιοχή.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη που επισκέπτεται την Φλώρινα για τις εκδηλώσεις των ελευθερίων παρευρέθηκε στο Μοναστήρι των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ στην τοπική κοινότητα Αετού του δήμου Αμυνταίου.

Ο Σεβασμιότατος κκ Καλλίνικος τόνισε απευθυνόμενος στο Υπουργό ότι όσοι είναι ένστολοι όσοι φορούν στολή έχουν το στοιχείο της θυσίας και της αυτοθυσίας αισθανόμαστε ασφαλείς και σας ευχαριστούμε γι αυτό.

Ο κκ Καλλίνικος χάρισε την εικόνα του Αγίου Καλλίνικου, στην αντιφώνηση του ο κ Θεοδωρικάκος είπε «Μας κρατά όρθιους η πίστη μας στο Θεό μας κρατά όρθιους η αγάπη μας στην πατρίδα» ,Μιλώντας στο ράδιο Λέχοβο 97.1 είπε ότι η Κυβέρνηση είναι δίπλα στους Φλωρινιώτες  δίπλα στους δυτικομακεδόνες εδώ στα σύνορα η καρδιά της Ελλάδας χτυπά πιο δυνατά. Ο υπουργός ευχήθηκε χρόνια πολλά και ελεύθερα.

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αετού κ Κώστας Γκιουλέκας καλωσόρισε τον Υπουργό προσφέροντας την εικόνα της Παναγίας και ένα καλάθι με τοπικά προιόντα.

Τον υπουργό συνόδευαν ο βουλευτής Γιάννης Αντωνιάδης και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Φλώρινας Νίκος Ευαγγέλου.

Τέλος η Αντιδήμαρχος κα Ελένη Γυρίκη προσέφερε στον κ Θεοδωρικάκο ένα καλάθι με τα προιόντα του Αμυνταίου.

Στα λατρευτικές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν η Βουλευτής Σύριζα Πέτη Πέρκα, ο Δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Βόσδου, ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιάννης Λιάσης, ο Διοικητής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Σταύρος Παπασωτηρίου και δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Αμυνταίου.

TAGGED: Αετός, Αμύνταιο, Ι.Μ. Ταξιαρχών Αετού, Φλώρινα,