Γιαννιτσοπούλου υποψήφια Δήμαρχος Αμυνταίου
ΡΟΖΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Οι Δήμαρχοι Περάσματος κος Αιμίλιος Ασπρίδης και Μελίτης κος Κώστας Τσακμάκης Δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε.

Ημ/νία Ανάρτησης: 29 Δεκεμβρίου, 2010

 

_Συνάντηση με τους δημοσιογράφους των μέσων ενημέρωσης του νομού είχαν από κοινού οι δήμαρχοι περάσματος κος Αιμίλιος Ασπρίδης και Μελίτης κος Κώστας Τσακμάκης.
Στις δηλώσεις που έκαναν ευχαρίστησαν τους δημοσιογράφους για την συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια που διετέλεσαν δήμαρχοι σ ένα φορτισμένο και γεμάτο συγκίνηση κλίμα ευχαρίστησαν τους κατοίκους των δυο δήμων για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο τους.
aspridisΟ κ. Ασπρίδης, αφού ευχαρίστησε αρχικά τους συνεργάτες του και όσους τον εμπιστεύθηκαν τα 12 χρόνια που διετέλεσε δήμαρχος είπε: «Αισθάνομαι ότι όλα αυτά τα χρόνια έχω υπηρετήσει τον τόπο μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και θέλω να πιστεύω πως έτσι νοιώθει και η κοινωνία. Θεωρώ ότι το χρέος μου το έχω κάνει και έτσι, ικανοποιημένος, αποχωρώ μετά από 12 χρόνια από το ρόλο του δημάρχου.
Είχα θέσει υποψηφιότητα για το δήμο Φλώρινας, αισθανόμενος ότι οι ευθύνες που συνεπάγονται από το τεράστιο αυτό εγχείρημα του «Καλλικράτη» με υποχρέωναν να δηλώσω παρών στη διαδικασία αυτή, γιατί η εμπειρία μου όλα αυτά τα χρόνια θα ήταν χρήσιμη για να στηθεί σωστά το νέο αυτό εγχείρημα. Ο κόσμος επέλεξε κάτι άλλο και μου ανέθεσε έναν άλλο ρόλο. Εγώ, θα μείνω αυτά τα 3,5 χρόνια στο ρόλο της αντιπολίτευσης και ευχαριστώ όσους με τίμησαν και με εμπιστεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια.
Μετά από τα 3,5 αυτά χρόνια δεν προτίθεμαι να ξανασχοληθώ. Δε θα με δείτε ξανά υποψήφιο δήμαρχο, ούτε βουλευτή. Δεν είναι μέσα στις προθέσεις μου κάτι τέτοιο. Θεωρώ ότι η κοινωνία έχει πάρει τέτοια χαρακτηριστικά που θέλει άλλου τύπου εκπροσώπους και εγώ δεν ταιριάζω σε αυτά. Θα παραμείνω τα 3,5 χρόνια στο χώρο της αντιπολίτευσης και θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ σε αυτό το ρόλο.
Η κοινωνία ψήφισε το νέο δήμαρχο Φλώρινας, στον οποίο εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του. Εγώ δεν θα κάνω αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Όπου μπορώ να φανώ χρήσιμος θα καταθέτω τις προτάσεις μου, και εγώ και οι συνεργάτες μου, στην κατεύθυνση της θετικής αντιμετώπισης όλων των ζητημάτων που θα υπάρχουν για το νέο δήμο».
Σε ερώτηση για το αν θα συνεργαστεί με την ελάσσονα αντιπολίτευση είπε: «Την ελάσσονα αντιπολίτευση δε τη θεωρούμε και τόσο αντιπολίτευση, αφού έτσι και αλλιώς συνεργάστηκαν για να προκύψει το αποτέλεσμα των εκλογών. Άρα είναι, κατά κάποιο τρόπο, συμπαραστάτες της συμπολίτευσης. Δε ξέρω αν αισθάνονται οι ίδιοι αντιπολίτευση. Δε ξέρω να υπάρχει προηγούμενο, κάποιος να φροντίζει για την εκλογή του δημάρχου και μετά να λέει ότι είναι αντιπολίτευση».
Ερωτηθείς για το μέλλον της ΑΝΦΛΩ, ο κ. Ασπρίδης δήλωσε πως η απόφαση για τη διάθεση των μετοχών της νομαρχίας είναι άκυρη, καθώς δεν προηγήθηκε απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων.
tsakmakhsΟ κος Τσακμάκης στην δήλωση του ανέφερε
Σε λίγες ημέρες ο Δήμος Μελίτης θα πάψει να υφίσταται, αφού θα συναποτελέσει μαζί με άλλους τρεις Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το διευρυμένο Δήμο Φλώρινας.
Είμαι υπερήφανος που είχα την τιμή να βρίσκομαι στο τιμόνι του Δήμου Μελίτης τα 8 από τα 12 χρόνια της σύντομης διαδρομής του, ως Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι συμπολίτες μου με τίμησαν δύο φορές με την εμπιστοσύνη τους και στο τέλος της θητείας μου, ως Δημάρχου Μελίτης, θέλω να πιστεύω ότι στάθηκα αντάξιος της εμπιστοσύνης τους.
Αυτά τα οκτώ χρόνια τα αντιλαμβάνομαι ως μία όμορφη διαδρομή! Μία δημιουργική πορεία γεμάτη με έντονες, δύσκολες ή ευχάριστες, στιγμές. Μία οκταετία που πάνω απ’ όλα ήταν για μένα μία περίοδος με έντονη διάθεση προσφοράς στον τόπο και τους ανθρώπους του.
Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συμπολίτες μου για την εμπιστοσύνη τους, όλους τους αιρετούς συνεργάτες μου που στήριξαν την κοινή προσπάθεια, αλλά και τους υπαλλήλους του Δήμου Μελίτης για τη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια.
Το τέλος του Δήμου Μελίτης είναι η αρχή του νέου Δήμου Φλώρινας και καθώς υπάρχει ακόμη έντονη διάθεση για προσφορά θα βρεθούμε όλοι μαζί σε κοινούς αγώνες για την ανάπτυξη του τόπου και τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής μας.
Τέλος και οι δύο δήμαρχοι ευχηθήκαν στους κατοίκους του νομού, τους απανταχού Φλωρινιώτες και σε όλο τον κόσμο  καλή χρονιά.