Όλα είναι έτοιμα για την φετινή διοργάνωση DrosopigiRace Marathon/CrossCountry 2022 την Κυριακή 29 Μαϊου στην Δροσοπηγή

Ημ/νία Ανάρτησης: 26 Μαΐου, 2022

Όλα είναι έτοιμα για την φετινή διοργάνωση DrosopigiRace Marathon/CrossCountry 2022 που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Μαϊου στην Δροσοπηγή.

Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Σύλλογο Ορειβασίας Χιονοδρομίας Φλώρινας, την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας τον Δήμο Φλώρινας και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και συμπεριλαμβάνεται στο καλεντάρι του Ελληνικού Πρωταθλήματος Ποδηλασίας.

Ο αγώνας θα συμπεριλαμβάνει 3 διαφορετικά αγωνίσματα, δύο αγώνες open Μarathon (marathon 48,2 km και semi marathon 26,3 km) και έναν αγώνα Cross Country XCO/XCC. Θα συμμετέχουν όλες οι κατηγορίες αθλητών – από τα mini-μικρά έως τους Masters – οι οποίες θα αγωνιστούν στις εξαιρετικές και απαιτητικές διαδρομές γύρω από την Δροσοπηγή. Οι μικρές κατηγορίες -παίδων/κορασίδων και μικρότερες – θα συμμετέχουν στον Διασυλλογικό αγώνα XCO/XCC, ενώ οι μεγαλύτερες κατηγορίες θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν μια από τις δύο χαράξεις του αγώνα Open Marathon.


Ένας αγώνας ορεινής ποδηλασίας που προβάλει σε όλη την Ελλάδα το απίστευτου φυσικού κάλλους περιβάλλον της μαρτυρικής Δροσοπηγής και της ευρύτερης περιοχής της Φλώρινας. Έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες συντήρησης και σήμανσης των μονοπατιών στην Δροσοπηγή, το παλιό χωριό, την Ελατιά, την Τριανταφυλλιά και γύρω από το φράγμα. Όλες οι χαράξεις έχουν προσαρμοστεί και ανανεωθεί σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, ώστε κάθε χρονιά η συμμετοχή στον αγώνα να είναι μια νέα εμπειρία.

Με τον διασυλλογικό αγώνα να παρουσιάζει μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον για το πρωτάθλημα, αλλά και τον αγώνα marathon να έχει πλέον πιστούς φίλους, οι συμμετοχές των αθλητών αναμένεται να ξεπεράσουν τις 180.


Στον χώρο του γηπέδου της Δροσοπηγής θα υπάρχει εγκατεστημένο catering με τις γνωστές εξαιρετικές γεύσεις του εστιατορίου «ο Κώστας». Σας περιμένουμε για να υποστηρίξουμε από κοντά την προσπάθεια των αθλητών μας, αλλά και μια δροσερή και γευστική καλοκαιρινή απόδραση στο δάσος δίπλα μας. Για περισσότερες πληροφορίες στο site της διοργάνωσης https://drosopigirace.gr Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Καράντζας Χ. Λάζαρος

Ακολουθήστε μας στο Facebook..

Ακολουθήστε μας στο Facebook..