Ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα η δεύτερη φάση εργασιών στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων

Ημ/νία Ανάρτησης: 21 Απριλίου, 2023

Χωρίς ανησυχητικά ευρήματα στο σύνολο των τενόντων της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων  ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επιθεώρησης με καταστροφικούς ελέγχους στα σημεία επαφής του καταστρώματος με τις απολήξεις των προβόλων της γέφυρας (αρθρώσεις Γκέρμπερ).

Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο τεχνικός σύμβουλος της Περιφέρειας κ. Παναγιώτης Πανέτσος στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιο Κασαπίδη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο χώρο εργασίας στη γέφυρα.

Σε συνεργασία με τους μηχανικούς της ΔΤΥ έδρας της Περιφέρειας, τόσο ο κ. Πανέτσος όσο και ο καθηγητής κ. Κατάκαλος, επέβλεπαν τις εργασίες επιθεώρησης των τενόντων στο ευαίσθητο σημείο της γέφυρας σύμφωνα πάντα με τον αρχικό σχεδιασμό για την αποκατάσταση των προβλημάτων καθώς εντοπίζονται τελικά σε ένα συγκεκριμένο σημείο.

Όπως επεσήμαναν, κάποιες άλλες μικρότερες ρωγμές που εντοπίστηκαν στα σημεία αυτά, δεν εμπνέουν καμία ανησυχία, ούτε και μικροφθορές στον οπλισμό προβληματίζουν για τη στατικότητα της γέφυρας.

Ήδη έχουν επισκευαστεί τα σημεία αποκάλυψης των τενόντων και επίκειται το ίδιο και στα σημεία με τις μικρότερες ρωγμές.

Τέλος με την ολοκλήρωση και των επιθεωρήσεων με καταστροφικούς ελέγχους λαμβάνονται υπόψιν τυχόν επισημάνσεις για την ολοκλήρωση και της μελέτης επισκευής της σοβαρής ζημιάς στον Μ6 2 πρόβολο της γέφυρας.

Θέσεις Εργασίας στην κονσερβοποιεία ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε.

Θέσεις Εργασίας στην κονσερβοποιεία ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε.
TAGGED: Κοζάνη, Υψηλή Γέφυρα Σερβίων,