«ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ» ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ημ/νία Ανάρτησης: 29 Μαρτίου, 2012

«ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ» ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΑΙ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΛΟΥΔΙΑ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ “GREENPARTY

 

Σβήνει συμβολικά τα φώτα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης για μία ώρα σε τρία κεντρικά σημεία της πόλης (Λευκός Πύργος, Τρίγωνο Επταπυργίου, Κεντρικό Δημαρχείο), το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012, στο πλαίσιο της δράσης «Ώρα της Γης» που πραγματοποιείται φέτος για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά υπό τη διοργάνωση της WWF.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης η εθελοντική ομάδα «Greenparty»  της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής & Ελευθέρων Χώρων που έχει αναλάβει την ευθύνη της διοργάνωσης, προσκαλεί όλους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να συμμετέχουν στην παραπάνω ενέργεια,  σβήνοντας τα φώτα το βράδυ του Σαββάτου από τις 8:30μμ- 9:30μμ, ώστε να στείλει η Θεσσαλονίκη το δικό της αποφασιστικό μήνυμα συμμετοχής για την προστασία του περιβάλλοντος.

Κατά τη φετινή διοργάνωση δίνεται ειδικός χαρακτήρας στην ελληνική συμμετοχή καλώντας τους πολίτες να μοιραστούν το δικό τους μήνυμα αισιοδοξίας για το περιβάλλον στο www.facebook.com/WWFGreece. Με το σύνθημα «Μπορούμε να σώσουμε…» καταγράφονται όλα τα αγαθά και οι αξίες που μας προσφέρει η ελληνική φύση και έχουμε χρέος να προστατεύσουμε.

Επιπλέον, η ομάδα του «Greenparty» θα συμμετέχει την Κυριακή 1 Απριλίου 2012 στην εξόρμηση καθαρισμού στις εκβολές Λουδία, στο πλαίσιο των εθελοντικών καθαρισμών που διοργανώνει ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Αξιού- Λουδία- Αλιάκμονα. Η αναχώρηση θα γίνει το πρωί της Κυριακής, στις 9:30πμ, μπροστά από το Άγαλμα του Βενιζέλου στην Αριστοτέλους, όπου για το σκοπό αυτόν θα υπάρχει διαθέσιμο λεωφορείο, δωρεά-χορηγία του ΟΑΣΘ. Στην προσπάθεια αυτή θα συμμετέχουν και άτομα από την Περιβαλλοντική Ομάδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ενώ για τον ίδιο σκοπό έχουν προσκληθεί και άλλοι φορείς της πόλης. Η συγκεκριμένη εξόρμηση έχει συμβολικό χαρακτήρα και βασίζεται στη γνώση της ιδιαιτερότητας του Εθνικού Πάρκου Αξιού- Λουδία- Αλιάκμονα, το οποίο ουσιαστικά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι τουριστικού οδηγού της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Με τις δυο παραπάνω δράσεις, η νεοσύστατη ομάδα της Αντιδημαρχίας ξεκινάει το δικό της αγώνα ευαισθητοποίησης και υλοποίησης όσο το δυνατόν ουσιαστικότερων δράσεων για την προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος της Θεσσαλονίκης. Η ομάδα είναι ανοιχτή σε όλους όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν, ενώ σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία και η σχετική ιστοσελίδα στη διεύθυνση www.greenparty.gr

Ακολουθήστε μας στο YouTube..

Ακολουθήστε μας στο YouTube..