Γιαννιτσοπούλου υποψήφια Δήμαρχος Αμυνταίου
ΡΟΖΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ορκωμοσία των Βουλευτών που εκλέχθηκαν στις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Ημ/νία Ανάρτησης: 3 Ιουλίου, 2023

Ορκίστηκαν σήμερα οι Βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων που εκλέχθηκαν στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, και των Υπουργών της νέας Κυβέρνησης.

Στην ορκωμοσία των νεοεκλεγέντων Βουλευτών, κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της Α΄ Συνόδου της Κ΄ Περιόδου Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, επικεφαλής αντιπροσωπείας μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Ακολούθησε η ορκωμοσία των τεσσάρων μουσουλμάνων Βουλευτών στο Κοράνι και στη συνέχεια όσων Βουλευτών επιθυμούσαν πολιτικό όρκο.

Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο Α΄ Αντιπρόεδρος της προηγούμενης βουλευτικής Περιόδου, κ. Νικήτας Κακλαμάνης, συνεπικουρούμενος από τους τέσσερις προσωρινούς Γραμματείς, που είναι οι νεότεροι στην ηλικία βουλευτές των δύο πρώτων σε κοινοβουλευτική δύναμη κομμάτων.

ορκωμοσια Παπασωτηριου 03072023 Rl

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, προσέφερε στο Κοινοβουλευτικό Σώμα δύο εκδόσεις του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία με τους τίτλους «Στης Βουλής τα πέριξ. Το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και ο Εθνικός Κήπος» και «Λορέντζος Μαβίλης. Πολιτικός/Ποιητής Εθνικός Ήρωας».

Την τελετή ορκωμοσίας παρακολούθησαν πρέσβεις και εκπρόσωποι διπλωματικών αποστολών από εβδομήντα πέντε χώρες από όλο τον κόσμο, καθώς και εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Ολομέλεια του Κοινοβουλίου  θα συγκληθεί αύριο Τρίτη 4 Ιουλίου, στις 12:00, με θέμα ημερήσιας διάταξης την εκλογή του Προέδρου της Βουλής, των Αντιπροέδρων, Κοσμητόρων και Γραμματέων του Σώματος.

Hellenic Parliament Photos
The photographic images featured on this website are covered by parliamentary copyright.
They may be downloaded and reused without permission in any format for non-commercial use, including publication on a website, subject to the following conditions:
the photographs should be acknowledged in the following form: parliamentary copyright images are reproduced with the permission of Parliament
you should not adapt, alter or manipulate any of the images
you should not use the images so as to bring Parliament into disrepute or use them in a deliberately misleading context
you should not authorise others to re-use the images
if a photographer’s name is published on www.hellenicparliament.gr they should be credited
photographs should not be used for marketing purposes or used for commercial gain.
©Copyright: Hellenic Parliament-Photographer: Aliki Eleftheriou
Athens-Greece
TAGGED: Πολιτική,