Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου 2019 – 13 Φεβρουαρίου 2019

Και φέτος γιορτάζεται σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου, ένας ετήσιο θεσμός που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της UNESCO πριν από 8 χρόνια. Αυτή η μέρα σηματοδοτεί μια εποχή όπου οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν το ραδιόφωνο και πώς διαμορφώνει τη ζωή μας. Το ραδιόφωνο ενημερώνει, μεταμορφώνει και μας ενώνει. Συγκεντρώνει ανθρώπους και κοινότητες από όλες τις βάσεις για να προωθήσει θετικό διάλογο για αλλαγή. Πιο συγκεκριμένα, το ραδιόφωνο είναι το τέλειο μέσο για την αντιμετώπιση των εκκλήσεων για βία και την εξάπλωση των συγκρούσεων, ειδικά σε περιοχές που είναι πιθανότερο να εκτεθούν σε τέτοιες πραγματικότητες.

Στη βάση αυτή, η Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου 2019 γιορτάζει με τη θεματική του «Διαλόγου, της Ανοχής και της Ειρήνης». Οι ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές που παρέχουν μια πλατφόρμα διαλόγου και δημοκρατικής συζήτησης για ζητήματα όπως η μετανάστευση ή η βία κατά των γυναικών μπορούν να συμβάλουν στην ευαισθητοποίηση των ακροατών και να εμπνεύσουν την κατανόηση νέων προοπτικών για την προετοιμασία θετικών ενεργειών.

Το ραδιοφωνικό πρόγραμμα μπορεί επίσης να οικοδομήσει ανοχή και να ξεπεράσει τις διαφορές που χωρίζουν τις ομάδες, ενώνοντας τες με κοινούς στόχους και λόγους, όπως η εξασφάλιση της εκπαίδευσης των παιδιών ή η αντιμετώπιση των τοπικών ανησυχιών για την υγεία.

Ελάτε μαζί μας αυτή την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφωνίας 2019 για να γιορτάσουμε τον αντίκτυπο του ραδιοφώνου στην επιδίωξη ενός πιο ειρηνικού και ανεκτικού κόσμου.

Χρόνια μας πολλά!
Επιμένουμε ραδιόφωνο!
Επιμένουμε Ράδιο Λέχοβο 97,1 !

Το ραδιόφωνο συνεχίζει να είναι το μέσο που εμπιστεύονται περισσότερο οι πολίτες!

(πηγή: https://www.publicissue.gr/14830/institutions-2018/    – Η ετήσια έρευνα της Public Issue για το 2018)

 

Pin It

Αφήστε μια απάντηση