Παναγιώτης Πασχαλίδης: Το τέλος μιας πορείας, ενός ονείρου

Ημ/νία Ανάρτησης: 4 Δεκεμβρίου, 2023
Δήλωση του Δημάρχου Πρεσπών Παναγιώτη Πασχαλίδη:
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ –ΕΝΟΣ ΟΝΕΙΡΟΥ
Αγαπητοί συνεργάτες , αγαπητοί συνδημότες
Με αφορμή την επικείμενη αποχώρησή μου και μετρώντας πλέον αντίστροφα το χρόνο μέχρι την Κυριακή 31/12/2023, νοιώθω την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας και να μοιραστώ τα συναισθήματα που με διακατέχουν.
Αφιέρωσα σχεδόν δέκα οκτώ χρόνια της ζωής μου στην αυτοδιοίκηση Χρόνια πολλά, δεύτερο σπίτι μου ήταν ο Δήμος . Αποχωρώντας από την ενεργό δράση μου θα ήθελα να εκφράσω κάποιες σκέψεις που με συντρόφευαν κατά τη μακρά περίοδο που βίωσα και κατά την οποία δεν ένοιωσα ποτέ ότι δεν είμαι δίπλα σας . Έσκυψα τόσες φορές στη ψυχή σας και κάποιες φορές λυπήθηκα πολύ γιατί δεν μπόρεσα να εξυπηρετήσω . Έζησα χαρές και λύπες , επιτυχίες και πόνους, αγωνίες και γέλια, απέραντη χαρά!
Πίστεψα, χάρηκα πολύ, λυπήθηκα, αγωνίστηκα, προσπάθησα να σκύψω στην αιτία του προβλήματος, να συγχωρέσω και κυρίως να σεβαστώ.
Δεν φεύγω επειδή θέλω να σας αφήσω. Δεν είναι εύκολο. Όλοι ήσασταν μια αγκαλιά μαζί μου.
Δύσκολος ο αποχαιρετισμός αλλά ας ελπίσουμε ότι η “φαινομενολογία της ανάπαυσης” εδράζεται στον τόπο μιας ψυχής.
Δύσκολο και κουραστικό το έργο του δημάρχου . Γοητευτικό και ωραίο συνάμα! Νιώθω χαρά και ικανοποίηση ως δήμαρχος , όταν κάθε φορά που έβλεπα ότι ο κόπος μου δικαιώνεται. Πετύχαμε πολλά στην διαδρομή αυτή όπως
1.Το αρδευτικό Πρεσπών το μεγαλύτερο αναπτυξιακό εργο της περιοχής βρίσκεται στην τελική φάση ολοκλήρωσης.
2.Η ίδρυση πολυδύναμου περιφερειακού ιατρείου
3.Η δημιουργία κλιμακίου πυροσβεστικού
4.Η συνοριακή διάβαση που βρικεται στο τελος σχεδιασμού της και εντασεται σε στρατηγικό εργο της Ευρώπης με κλειδομένη πίστωση
5.Η αναβάθμιση των σχολικών μας κτιρίων
6.Η αναβάθμιση του Πατουλίδειου αθλητικού κέντρου
7.Η ύδρευση σε 6 οικισμούς και σε άλλους 5 η εγκατάσταση συστημάτων παρακολουθησης πιέσεων και καταγραφή του δικτύου
8.Η εγκατάσταση έξυπνων υγρομέτρων (εντός των ημερών δημοπρατειται)
9.Η ενίσχυση του στόλου οχημάτων του δήμοι κατά 100% και η προμήθεια άλλων ηλεκτρικών 1.000.000€
10.Ο δήμος μας είναι κατά 70% πράσινος με συνεχή αναβάθμιση του
11. Θεραπεύσαμε τις πληγές του παρελθόντος που κληρονομήσαμε
12.Καταφέραμε από το 2021 ο Δήμος μας να μη χρωστάει σε κανένα
13.Και πολλά πολλά άλλα
Θεωρώ τυχερό τον εαυτό μου που γεύτηκα «το νέκταρ» της υπέροχης σχέσης δημάρχου, αιρετών, υπαλλήλων, δημοτών . Αυτή η ωραία σχέση μου έδινε δύναμη να αγωνίζομαι και να προσφέρω αδιάκοπα παρά τις αντίξοες συνθήκες πολλές φορές.
Αγαπητοί συνεργάτες κρατήσετε τις όμορφες στιγμές όσο πιο πολύ μπορείτε και να ξεπεράσετε τις άσχημες όσο πιο γρήγορα γίνεται. Να κάνετε υπερήφανους τους δικούς σας, να κοπιάζετε συνεχώς για το καλύτερο και να μην απογοητεύεστε αν κάποτε τα πράγματα δεν έρθουν όπως τα περιμένετε. Η ζωή δε σταματάει, κυλάει αδιάκοπα και θα σας δίνει πάντα νέες ευκαιρίες.
Αγαπητοί μου δημότες εύχομαι ολόψυχα να προοδεύσετε στη ζωή σας και να είστε πάντα υγιείς κι ευτυχισμένοι. Να επιλέγετε πάντα το σωστό και να υποστηρίζετε το δίκαιο γιατί μόνο τότε θα έχετε τη συνείδησή σας καθαρή. Άλλωστε, η κοινωνία μας μπορεί να έχει ανάγκη από επιστήμονες, αλλά περισσότερη ανάγκη έχει από ανθρώπους.
Σας ζητώ συγγνώμη αν κάποια στιγμή, άθελά μου, αδίκησα κάποιον.
Δημιούργησα κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και πολλές φορές μάλιστα αυτό αποτέλεσε για μένα ισχυρό εργαλείο στην διεκδίκηση και την επίλυση πολλών θεμάτων που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε και για αυτό το λόγο σας ευχαριστώ όλους θερμά.
Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Γενικό μου Γραμματέα κ Πετράκο Μιχάλη , τους αιρετούς ,τους ειδικούς – επιστημονικούς συνεργάτες μου , την Διεύθυνση , την τεχνική υπηρεσία , την οικονομική υπηρεσία, την Κοινωφελή Επιχείρηση καθώς και όλο το προσωπικό .
Θεωρώ ότι είναι πολλά και σημαντικά αυτά που καταφέραμε μέσα σε μια δύσκολη πορεία .
Η νέα διοίκηση με επικεφαλής τον κ. Στεργίου Γεώργιο θέλω να πιστεύω ότι θα είναι καλύτερη διότι διαθέτει έμπειρους αιρετούς συμβούλους και στελεχιακό δυναμικό , νέα άτομα που έχουν όρεξη να προσφέρουν και νέα βελτιωμένα χρηματοδοτικά εργαλεία.
Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους γενικά με την υπόσχεση ότι η καρδιά μου δεν πρόκειται ποτέ ν’ απομακρυνθεί από αυτό που αγάπησε με πάθος,
ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΡΕΣΠΩΝ !
Όταν έχεις αγαπήσει κάτι, θες μόνο το καλό του, και, όπου κι αν βρίσκεται, δεν μπορεί να πάει πιο μακριά από την ψυχή σου.
Σας ευχαριστώ πολύ όλους.
Να είστε βέβαιοι ότι όλες αυτές οι μνήμες θα αντιστέκονται στο χρόνο.
ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΕΣΠΩΝ
TAGGED: Πασχαλίδης Παναγιώτης, Πολιτική, Πρέσπες,