Πανελλήνιες: Παρασκευή ή το αργότερο Δευτέρα οι βαθμολογίες

Ημ/νία Ανάρτησης: 16 Ιουνίου, 2011

 

Αύριο Παρασκευή 16/6 ή το αργότερο τη Δευτέρα 20/6 θα έχουν ανακοινωθεί οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις Πανελλήνιες εξετάσεις, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Από 17/6 έως και 28/6 η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων.
Συγκεκριμένα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το υπουργείο, η οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων μπορεί να γίνει από 17/6 ως και 28/6 αφού οι υποψήφιοι προμηθευτούν από τα Λύκεια τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).
Όσον αφορά την ανακοίνωση των βαθμολογιών, το υπουργείο τονίζει πως καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να ολοκληρωθεί η διαδικασία βαθμολόγησης των γραπτών και να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για όσους συμμετείχαν φέτος στις Πανελλήνιες εξετάσεις την Παρασκευή 17/6. Επειδή όμως, όπως επισημαίνεται, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων προϋποθέτει τον έλεγχο και την εξακρίβωση των βαθμολογιών, σε ό,τι αφορά τα Γενικά Λύκεια, εάν οι διαδικασίες αυτές δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει την Δευτέρα 20/6.
Για τα ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α), λόγω του ότι οι εξετάσεις τους πραγματοποιήθηκαν μεταγενέστερα των Γενικών Λυκείων, η ολοκλήρωση της βαθμολογίας αναμένεται λίγες μέρες αργότερα και όπως διευκρινίζεται, θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση.
Σε κάθε περίπτωση, υποψήφιοι με το 10% ή όσοι υποψήφιοι επιθυμούν να οριστικοποιήσουν την υποβολή των μηχανογραφικών τους ανεξαρτήτως βαθμολογιών, έχουν τη δυνατότητα αυτή, διευκρινίζει το υπουργείο.