Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Στα κορυφαία της χώρας στη χρηματοδοτούμενη έρευνα από την ΕΕ !!

Ημ/νία Ανάρτησης: 23 Αυγούστου, 2011
panepistimio-dytikis-makedonias-logo
Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας σύμφωνα με το European Research Ranking, κατέχει την έκτη (6η) θέση μεταξύ των 24 Ελληνικών Πανεπιστημίων όσον αφορά στην ερευνητική δραστηριότητα για το 2010. Η κατάταξη αυτή Βασίζεται στα διαθέσιμα στοιχεία από τη Βάση δεδομένων CORDIS της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τα ερευνητικά έργα που έχει χρηματοδοτήσει κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών.
Με κριτήρια όπως η συνολική χρηματοδότηση των ερευνητικών έργων, ο συντονισμός ερευνητικών προγραμμάτων, το σύνολο χρηματοδότησης ανά εταίρο,  το συνολικό αριθμό των ερευνητικών έργων, τη δικτύωση, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Βρίσκεται αντίστοιχα στην δέκατη τρίτη (13η) θέση ως προς το σύνολο των 11 Ελληνικών Ερευνητικών Κέντρων και των 24 ΑΕΙ της χώρας για το 2010.
Τα παραπάνω στοιχεία αποδεικνύουν ότι, το όραμα της τοπικής πανεπιστημιακής Κοινότητας για ένα ίδρυμα με παροχή υψηλής ποιότητας σπουδών, δημιουργία Κέντρων Αριστείας και σφυρηλάτηση στενής συνεργασίας με τους τοπικούς αναπτυξιακούς φορείς σε τομείς που η περιοχή διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα, έχει αρχίσει να λαμβάνει σάρκα και οστά.
Σε τομείς όπως, το περιβάλλον και η ενέργεια, οι κοινωνικές και παιδαγωγικές επιστήμες, η πληροφορική, τα οικονομικά, και οι διεθνείς διακρατικές σχέσεις, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας αποδεικνύει προς πείσμα των καιρών και των οικονομικών δυσκολιών, πως τα Ελληνικά περιφερειακά Πανεπιστήμια, μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν τους Βασικούς πόλους αναπτυξιακής πορείας και προσφοράς για τη χώρα.

Ακολουθήστε μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας στο YouTube