Παραλαβή τροφίμων για την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας &  διανομή σε εταίρους

Ημ/νία Ανάρτησης: 21 Σεπτεμβρίου, 2023

Η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος «Επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής, θα παραλάβει νωπά προϊόντα από το ταμείο Ευρωπαϊκής βοήθειας για τους απόρους» (ΤΕΒΑ/FEAD), και θα προβεί στην 17η διανομή στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος Τ.Ε.Β.Α., μέσω των κοινωνικών εταίρων της ήτοι,  τον Δήμο Φλώρινας, την Ιερά Μητρόπολη Φλώρινας, τον Δήμο Πρεσπών και τον Δήμο Αμυνταίου.

Συγκεκριμένα θα διανεμηθούν:

 1. ΠΑΤΑΤΕΣ
 2. ΒΟΕΙΟ ΚΡΕΑΣ
 3. ΜΗΛΑ
 4. ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ–
 5. ΓΡΑΒΙΕΡΑ
 6. ΖΥΜΑΡΙΚΑ
 7. ΑΛΕΥΡΙ
 8. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
 9. ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕΤΡΙΟ
 10. ΡΥΖΙ
 11. ΤΟΜΑΤΟΧΥΜΟΣ
 12. ΦΑΣΟΛΙΑ
 13. ΦΑΚΕΣ
 14. ΣΑΜΠΟΥΑΝ
 15. ΣΚΟΝΗ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ
 16. ΥΓΡΟ ΠΙΑΤΩΝ (400 (1 LT)
 17. ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΑ
 18. ΝΠ-ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ (1 ΛΙΤΡΟ
 19. ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ
 20. ΑΦΡΟΛΟΥΤΡΟ

Οι εν λόγω εταίροι θα διανείμουν στους ωφελούμενους του προγράμματος:

 • Ο Δήμος Αμυνταίου στις  25 Σεπτεμβρίου 2023 ημέρα Δευτέρακαι ώρες 10:00 – 15:00 στο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου του Δήμου Αμυνταίου.
 • Ο Δήμος Φλώρινας μέσω της κοινωφελούς επιχείρησης, ο Δήμος Πρεσπών και η Ιερά Μητρόπολη Φλώρινας στις 26 & 27 Σεπτεμβρίου 2023 ημέρες Τρίτη & Τετάρτη  και τις ώρες 9:00 -14:00 στον χώρο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου (Κλειστό Γυμναστήριο), επί της οδού 3ο χιλιόμετρο Φλώρινας – Νίκης απέναντι από το Πανεπιστήμιο.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα παραλάβουν τα προϊόντα με την επίδειξη της απόφασης έγκρισης ΚΕΑ ή του ΑΜΚΑ του δικαιούχου της αίτησης, σε περίπτωση που ο ωφελούμενος ή η ωφελούμενη αδυνατεί να προσέλθει αυτοπροσώπως στο σημείο διανομής, τα προϊόντα μπορούν να παραλειφθούν από έτερο πρόσωπο προσκομίζοντας εξουσιοδότηση (με η χωρίς γνήσιο της υπογραφής )και την αστυνομική ταυτότητα.

Για λόγους υγιεινής και ασφάλειας όπως και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ωφελούμενων ακολουθούν οδηγίες για την προσέλευση και την παράδοση των προϊόντων  .

Υποχρεώσεις Ωφελούμενων

Οι ωφελούμενοι είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν της παρακάτω οδηγίες:

1.Να προσέλθουν στο σημείο παραλαβής των τροφίμων αυστηρά στη προκαθορισμένη μέρα και ώρα που θα τους κοινοποιηθεί με SMS. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να τηρηθεί ο συγκεκριμένος κανόνας για την αποφυγή μποτιλιαρίσματος.

Μεθοδολογία Διανομής «DriveThrough»

Για λόγους ασφάλειας και δημόσιας υγιεινής , οι ωφελούμενοι θα προσεγγίσουν το σταθερό σημείο διανομής (Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, Κλειστό γυμναστήριο) αποκλειστικά με όχημα ακολουθώντας τους διαμορφωμένους διαδρόμους εισόδου και εξόδου στο περιβάλλοντα χώρο του γυμναστηρίου έτσι ώστε:

 1. Οι ωφελούμενοι δεν θα αποβιβάζονται από τα οχήματά τους.
 2. Να διέρχονται από δύο «στάσεις» όπου:
  1. Στη πρώτη, θα πραγματοποιείται η ταυτοποίηση τους από υπαλλήλους του Δήμου που θα είναι προφυλαγμένοι με μάσκες και γάντια. Μετά την ταυτοποίηση οι ωφελούμενοι θα υπογράφουν στο tablet και τοποθετείται στο μπροστινό υαλοκαθαριστήρα χαρτί  με τον τύπο προς παραλαβή
  2. Στη δεύτερη, ο ωφελούμενος θα υποδεικνύει στους υπαλλήλους του αναδόχου που θα τοποθετήσουν τα τρόφιμα (σχάρα, πορτ – παγκαζ, εντός του οχήματος) και οι υπάλληλοι της αναδόχου εταιρίας λαμβάνουν το χαρτί με τον τύπο και ολοκληρώνουν την διαδικασία.
  3. Με την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας συνεχίζουν την έξοδο τους από τον περιβάλλοντα χώρο του γυμναστηρίου.

Το ΤΕΒΑ υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, συνδυάζεται με συνοδευτικά μέτρα τα οποία στοχεύουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων και υλοποιείται στο σύνολο της χώρας. Συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου για την ανακούφιση των χειρότερων μορφών της φτώχειας, προάγει την κοινωνική συνοχή και ως εκ τούτου συνεισφέρει στον στόχο της εξάλειψης της φτώχειας και συγκεκριμένα στη μείωση του αριθμού των ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Ενισχύει την δημιουργία ευρύτερου δικτύου συνεργαζόμενων Δήμων και Φορέων.

Ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι:

 • Άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας πληρούν τα κριτήρια της υπ’ αριθμ. Δ23/οικ.17108/875/10.04.2017 Απόφασης της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΦΕΚ Β’1474/28.04.2017) και συμπεριλαμβάνονται στην πλατφόρμα του ΚΕΑ.
 • Άστεγοι, που εξυπηρετούνται από αντίστοιχες δομές φιλοξενίας αστέγων (π.χ. κέντρα ημέρας, συσσίτια αστέγων κτλ).

 

ΦΛΩΡΙΝΑ 21-09-2023

Η Υπεύθυνη Υλοποίησης ΤΕΒΑ

 

Καρακόλη Ελένη

 

TAGGED: Π.Ε. Φλώρινας, ΤΕΒΑ, Φλώρινα,