ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Ημ/νία Ανάρτησης: 17 Ιανουαρίου, 2011

Στο πλαίσιο του μαθήματος: «Η Τέχνη του Νεοελληνικού Θεάτρου Σκιών ως Μέσο Αγωγής των Παιδιών», του Τμήματος Νηπιαγωγών, η Παιδαγωγική Σχολή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και το Μακεδονικό Θέατρο Σκιών, διοργανώνουν το πρωί της Πέμπτης 20 Ιανουαρίου 2011 (από τις 9.00 μέχρι τις 12.00) εκδήλωση για τα παιδιά στη Φλώρινα, στο Μεγάλο Αμφιθέατρο του κτιρίου της Παιδαγωγικής Σχολής.

Με την εκδήλωση αυτή, ολοκληρώνονται οι πανεπιστημιακές παραδόσεις του μαθήματος (για την αισθητική-ιστορική & ψυχοπαιδαγωγική θεωρία της τέχνης του Καραγκιόζη) σε συνδυασμό με τα υποχρεωτικά εργαστήρια κατασκευής φιγούρας από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες.

Ειδικότερα, η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:

Α) Έκθεση φιγούρας, διακοσμητικής από χαρτόνι & επαγγελματικής από πλαστικό, που κατασκεύασαν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες στα εργαστήρια του μαθήματος.

Β) Την παραδοσιακή λαογραφική παράσταση του νεοελληνικού Θεάτρου Σκιών «Ο Καραγκιόζης και το Δεντρί» από τον καραγκιοζοπαίχτη και υπεύθυνο του μαθήματος Θωμά Αθ. Αγραφιώτη, σε συνεργασία με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του μαθήματος, ως προσφορά της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Μακεδονικού Θεάτρου Σκιών στους μαθητές και τις μαθήτριες των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων της πόλης της Φλώρινας (η πρώτη παράσταση στις 9.30 και η δεύτερη παράσταση στις 11.00).

Γ) Σύντομης διάρκειας παράσταση Θεάτρου Σκιών που έγραψαν και ετοίμασαν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του μαθήματος στα πλαίσια της τελικής αξιολόγησής τους και των εξετάσεων του μαθήματος.