«Παράβαση της εβδομάδας» η μη χρήση ζώνης ασφαλείας

Συνεχίζεται το στοχευμένο πρόγραμμα της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων.

Πάνω από 15.000 ελέγχους πραγματοποίησε η Τροχαία σε όλη την Ελλάδα την εβδομάδα από 4 έως 10 Νοεμβρίου στο πλαίσιο του προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας».

Την συγκεκριμένη χρονική στιγμή τα κλιμάκια των αστυνομικών της Τροχαίας έδωσαν προτεραιότητα στη μη χρήση ζώνης ασφαλείας και στην παρεμπόδιση ραμπών διάβασης ατόμων με αναπηρία.

Στο πλαίσιο αυτό, από (933) συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη την χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά (15.073) οχήματα και βεβαιώθηκαν (1.502) παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και (674) παραβάσεις για παρεμπόδιση ραμπών διάβασης ατόμων με αναπηρία.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (356), της Θεσσαλονίκης (308), του Ηρακλείου (276), των Χανίων (78), της Πιερίας (78) και της Αχαΐας (75).

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Η Τροχαία υπενθυμίζει ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Πηγή: newsauto.gr

Pin It

Αφήστε μια απάντηση