Παρουσίαση Εξομοιωτή Πυρκαγιάς Αεροσκάφους στην Πτολεμαΐδα
Την Πέμπτη 05 Νοεμβρίου 2026, στις 13:00, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, θα παραστεί στην παρουσίαση του Εξομοιωτή Πυρκαγιάς Αεροσκάφους στη Σχολή Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στην Πτολεμαΐδα (25ης Μαρτίου 119–133).
Πρόκειται για έναν από τους πλέον σύγχρονους εξομοιωτές πυρκαγιάς αεροσκάφους στην Ευρώπη, τον οποίο αποκτά για πρώτη φορά το Πυροσβεστικό Σώμα, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Πολιτικής Προστασίας «ΑΙΓΙΣ», με τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Ο εξομοιωτής επιτρέπει την πρακτική εκπαίδευση των πυροσβεστών σε ρεαλιστικά σενάρια πυρκαγιάς σε αεροσκάφος, υπό ελεγχόμενες συνθήκες, ενισχύοντας την εκπαίδευση και την ετοιμότητά τους για την αντιμετώπιση αντίστοιχων συμβάντων.





















