Γιαννιτσοπούλου υποψήφια Δήμαρχος Αμυνταίου
ΡΟΖΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Παρουσίαση των υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης στην ΠΕ Κοζάνης

Ημ/νία Ανάρτησης: 25 Ιουλίου, 2023

Παρουσίαση των υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης στην ΠΕ Κοζάνης πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου

αναλυτικά η τοποθέτηση:

Θα θέλαμε να ξεκινήσουμε λέγοντας ότι σήμερα η καρδιά μας και το μυαλό μας είναι στους συντρόφους μας, στους φίλους μας, αλλά και στους κατοίκους της Αττικής, της Ρόδου, αλλά και των άλλων περιοχών της χώρα μας, που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές. Είναι στο νέο εργοδοτικό έγκλημα στην Πάτρα με την κατάρρευση της γέφυρας. Είναι στους χώρους δουλειάς που οι εργαζόμενοι ρισκάρουν την ζωή τους σε συνθήκες καύσωνα για τα κέρδη των αφεντικών λόγω έλλειψης μέτρων προστασίας.

Ανακοινώνουμε τους επικεφαλής των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης και με αισιοδοξία και μαχητικότητα ριχνόμαστε από σήμερα στη σημαντική πολιτική μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών που είναι μπροστά μας. Έχουμε τη δυνατότητα να εκφραστεί μια ενισχυμένη συσπείρωση εργατικών, νεανικών, λαϊκών δυνάμεων στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης και τους δήμους της.

Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης και κοινής δράσης.

ΚΚΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ Δ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (3)

Απέναντι στην απογοήτευση, στη μοιρολατρία και τον συμβιβασμό που καλλιεργούν οι άλλες δυνάμεις, να συναντηθούμε στον δρόμο της σύγκρουσης με την πολιτική του συστήματος, τις κατευθύνσεις της ΕΕ, τις δεσμεύσεις στο ΝΑΤΟ.

Απέναντι στην προγραμματική σύγκλιση που υπάρχει στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, όπου γίνεται κυριολεκτικά ταύτιση στα κρίσιμα και μεγάλα ζητήματα όπως είναι οι αντιλαϊκοί προϋπολογισμοί, ο προσανατολισμός των έργων, τα μεγάλα επιχειρηματικά σχέδια, η προκλητική απουσία κράτους όταν πρόκειται για την προστασία των ανθρώπινων ζωών και των λαϊκών περιουσιών από φυσικές καταστροφές. Είναι εκπληκτική η ταχύτητα, του ίδιου αναποτελεσματικού για το λαό αστικού κράτους, όταν πρόκειται να τρέξουν χρηματοδοτικά πακέτα σε επιχειρηματικούς ομίλους και τις επενδύσεις, με επιδοτήσεις εκατομμυρίων βγαλμένα από την άγρια φοροληστεία των πολλών για τα κέρδη των λίγων.

Προωθούν και στηρίζουν έργα μόνο με βασικό κριτήριο, πόσο και ποια μεγάλα συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα θα ωφεληθούν και όχι, όπως έπρεπε, πώς θα ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες.

Δεν υπάρχουν διακρίσεις στην εφαρμογή της κυρίαρχης πολιτικής από τις περιφερειακές  και δημοτικές αρχές που ανήκουν στη ΝΔ, στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ και πέρασαν διαδοχικά από τη διοίκηση της Περιφέρειας και των Δήμων ή σε δήθεν ανεξάρτητους υποψηφίους που θα εμφανιστούν ξανά στο όνομα ότι δήθεν επιλέγουμε τους “ικανούς” που όμως ακουμπούν σε αυτά τα κόμματα, είναι ταυτισμένοι με την κυρίαρχη πολιτική που υλοποιείται και από “άχρωμοι”, “χρωματίζονται” στην πορεία με την εφαρμογή της σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής.

ΚΚΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ Δ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (2)

Όλοι μαζί στηρίζουν τη στρατηγική του κεφαλαίου σε επίπεδο τοπικής διοίκησης, έτσι έκαναν και τα 4 τελευταία χρόνια από τις προηγούμενες εκλογές.

 • Αποδέχτηκαν τον φορομπηχτικό χαρακτήρα των δήμων. Είναι υπέρ της ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών, των τροφείων κτλ.
 • Συμμετέχουν και προωθούν την παραχώρηση κρατικής και δημοτικής γης σε επιχειρηματικούς ομίλους. Είναι υπέρ των ΣΔΙΤ, της λογικής του κόστους – οφέλους, της εμπορευματοποίησης αγαθών μέσω των δημοτικών επιχειρήσεων.
 • Προώθησαν το αφήγημα της «πράσινης» μετάβασης αναλαμβάνοντας “χρέωση” στην ενσωμάτωση του λαού και τον εκμαυλισμό συνειδήσεων.
 • Αποδέχτηκαν τη συρρίκνωση των παιδικών σταθμών και δομών προσχολικής ηλικίας υπέρ των ιδιωτών. Απαξίωσαν ΚΔΑΠ- ΜΕΑ.
 • Αποδέχτηκαν την άθλια κατάσταση στις αθλητικές υποδομές, προώθησαν την εμπορευματοποίηση της χρήσης τους.
 • Έχουν προτεραιότητα έργα και υποδομές για το κεφάλαιο (π.χ επιχειρηματικά πάρκα κτλ) και αδιαφορούν για τη έλλειψη αντιπλημμυρικών , αντισεισμικών έργων. Εμβληματικό και τραγικό παράδειγμα είναι η Υψηλή Γέφυρα Σερβίων που είχε να συντηρηθεί δεκαετίες.
 • Συνέβαλαν και θα συμβάλλουν ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα στην προώθηση της εμπορευματοποίησης της υγείας όπως για παράδειγμα ο Δήμος Κοζάνης που έκανε το «λαγό» για το νέο ΕΣΥ.
 • Συνέβαλαν στο παραπέρα χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων αφού σύσσωμοι στήριξαν τη δημιουργία αναπτυξιακού οργανισμού μέσω του οποίου γίνονται προσλήψεις στην περιφέρεια.
 • Αποδέχτηκαν το περιφερειακό και τα δημοτικά συμβούλια να μετατραπούν σε διακοσμητικά όργανα σχεδόν χωρίς καμία αποφασιστικού χαρακτήρα αρμοδιότητα για τα σοβαρά και μεγάλα θέματα. Όλες οι κρίσιμες αποφάσεις μπορούν να παρθούν χωρίς καθόλου συζήτηση, αλλά και αποφάσεις κρίσιμες που εμποδίζουν αρνητικές για το λαό εξελίξεις μπορούν να παρακαμφθούν με μία κοινή υπουργική απόφαση.
 • Προωθούν τη διαχείριση των απορριμμάτων με αποκλειστικό γνώμονα την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται σε αυτό τον κλάδο.
 • Στήριξαν την πολιτική του εγκλεισμού και την πολιτική εμπορευματοποίησης του συστήματος υγείας. Βρήκαν την ευκαιρία να μοιράσουν χρήμα με απευθείας αναθέσεις για αντισηπτικά, αυτόματους ψεκαστήρες, υπερτιμολογημένα τεστ και πολλά άλλα.

 

Από την άλλη εμείς είμαστε με όλους και όλες που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της βάρβαρης πολιτικής ενός συστήματος που βρίσκεται σε προχωρημένη σήψη, με όσους και όσες σηκώνουν ανάστημα και βγαίνουν στον αγώνα και θα είμαστε δίπλα τους, μαζί τους και όλες τις φορές που θα έρχονται στο Περιφερειακό και τα δημοτικά συμβούλια με τα δίκαια αιτήματά τους.

Οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή, στην αντεπίθεση που είναι η δική μας απάντηση στην επίθεση του κεφαλαίου που επεξεργάζονται οι ενώσεις τους, όπως η ΕΕ, και υλοποιούν τα κόμματά τους, εξειδικεύουν οι εκλεκτοί τους στους δήμους και τις περιφέρειες.

Οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση τα προηγούμενα χρόνια υλοποίησαν την υπόσχεση τους προς το λαό, να είναι η εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση στους θεσμούς του τοπικού κράτους, να είναι η φωνή του εργαζόμενου, του αυτοαπασχολουμένου, του αγρότη, της γυναίκας, του νέου.

Δεν υπάρχει μικρός και μεγάλος εργατικός – λαϊκός αγώνας που αναπτύχθηκε στην περιοχή που να μη συμμετείχαν, οργάνωναν, συμπαραστάθηκαν ανέδειξαν οι εκλεγμένοι κομμουνιστές στην Περιφέρεια και τους Δήμους:

-Τους αγώνες ενάντια στην απολιγνιτοποίηση και την παραπέρα απελευθέρωση του κλάδου ηλεκτρικής ενέργειας.

-Τους αγώνες στους λαού για φθηνή θέρμανση σε Φλώρινα, Καστοριά, Γρεβενά, για φθηνή και απρόσκοπτη τηλεθέρμανση σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα.

-Στους αγώνες των υγειονομικών εν μέσω πανδημίας «σπάζοντας τη σιωπή» και απαιτώντας άμεσα μέτρα ενίσχυσης του Δημόσιου συστήματος υγείας, στις κινητοποιήσεις για την παιδιατρική της Κοζάνης, για όλα τα νοσοκομεία της περιοχής.

-Τους αγώνες των αυταπασχολούμενων κατά τη διάρκεια της πανδημίας για προστασία του εισοδήματος τους και της επιβίωσης τους.

-Ενάντια στη  δημιουργία ΧΥΤ Αμιάντου στο πρώην ορυχείο της ΜΑΒΕ. Ενάντια στην καρκινογόνο καύση απορριμμάτων. Ενάντια στην κατασκευή υδροηλεκτρικού στην Πορτίτσα.

-Στους αγώνες εργαζόμενων στις κοινωνικές δομές του Δήμου Γρεβενών.

-Στο Δρέπανο στους αγώνες των αγροτών για να κρατήσουν τη γη που δουλεύουν.

-Στο Ξινό Νερό ενάντια στην παραπέρα εμπορευματοποίηση του.

-Συμπαρασταθήκαμε στα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων με ελαστικές σχέσεις εργασίας στην Περιφέρεια και τους δήμους, με προγράμματα κοινωφελούς, οκταμηνίτες, με ΕΣΠΑ. για το σύνολο του προσωπικού. Για το ωράριο των καθαριστριών, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για το Βοήθεια Στο Σπίτι.

-Συμπαρασταθήκαμε στα δίκαια αιτήματα των κατοίκων της Ακρινής για την μετεγκατάσταση, της Ποντοκώμης.

-Των γουνεργατών που φορτώθηκαν για μια ακόμα φορά τα σπασμένα της κρίσης στον κλάδο.

-Των δασεργατών στην Φλώρινα, για το Ορυχείο και τη μετεγκατάσταση της Αχλάδας.

-Στα μπλόκα του αγώνα των αγροτών ενάντια στην πολιτική που ξεκληρίζει το βίος τους.

-Στην Φλώρινα ενάντια στην παρουσία φασιστικών ομάδων στην πόλη.

-Στα μεγάλα συλλαλητήρια του λαού ώστε να αποδοθούν ευθύνες για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών.

-Τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Καλαμιάς, της Σιάτιστας, της Γαλατινής ενάντια στα φωτοβολταϊκά πάρκα που πνίγουν της ζωή τους. Στις κινητοποιήσεις του λαού ενάντια στην άναρχη και ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ΑΠΕ.

Ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

Ανέδειξαν στο Περιφερειακό και τα Δημοτικά Συμβούλια εκατοντάδες λαϊκά προβλήματα, προώθησαν ψηφίσματα υπεράσπισης των εργατικών –λαϊκών συμφερόντων, τις διεκδικήσεις των εργατικών σωματείων και των μαζικών φορέων, κατήγγειλαν την περαιτέρω εμπλοκή της χώρας μας στα επικίνδυνα ΝΑΤΟϊκά σχέδια, με ψήφισματα ενάντια στην συμφωνία επέκτασης των βάσεων που μετατρέπει τη χώρα μας σε ένα απέραντο ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο .

 

Σε αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε και υποσχόμαστε να είμαστε στην πρώτη γραμμή για:

 • Να παρεμποδιστεί μαζί με το εργατικό – λαϊκό κίνημα η νέα κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης της κυβέρνησης της Ν.Δ.
 • Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην εμπορευματοποίηση της υγείας, για καθολική παροχή υψηλού επιπέδου δωρεάν υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
 • Να εμποδιστεί η επέλαση της πράσινης καπιταλιστικής ανάπτυξης, στα πλαίσια της απελευθερωμένης αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, που μετατρέπει την ενέργεια σε πανάκριβο εμπόρευμα, υποβαθμίζει περαιτέρω το περιβάλλον και τις ζωές μας.
 • Για την κάλυψη των αναγκών σε σχολική στέγη, νηπιαγωγεία παιδικούς σταθμούς, υποδομές αθλητισμού, ελεύθερων χώρων.
 • Την φροντίδα και αγωγή όλων των παιδιών προσχολικής ηλικίας.
 • Την διεκδίκηση κρατικών δομών φροντίδας για την Τρίτη ηλικία.
 • Την προστασία των ΑμΕΑ, των ηλικιωμένων μέσα από διευρυμένο κρατικό δίκτυο δόμων.
 • Την κρατική χρηματοδότηση και υποδομές για τον πολιτισμό τον μαζικό αθλητισμό , για τους φορείς και τα σωματεία που οργανώνουν αυτές τις αναγκαίες δραστηριότητες.
 • Το συνολικό σχεδιασμό και χρηματοδότηση από το κράτος όλων των αναγκαίων μέτρων και έργων για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών (πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς).
 • Τη δημόσια και δωρεάν κάλυψη σε αναγκαίες υποδομές για το λαό σε ύδρευση, αποχέτευση, άρδευση.
 • Την προστασία του περιβάλλοντος, της ατμόσφαιρας, του νερού, του πράσινου των ελευθέρων χώρων.
 • Τη διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, με σεβασμό στο περιβάλλον, στη δημόσια υγεία, τους φυσικούς πόρους και όχι με κριτήριο την επιχειρηματική κερδοφορία.
 • Να δυναμώσει η δράση ενάντια στις επεμβάσεις, τους πολέμους, να μην χρησιμοποιείται η Ελλάδα σαν ορμητήριο ιμπεριαλιστικών κέντρων.
 • Να ενισχυθεί ο αγώνας του λαού ενάντια στην πολιτική της Ε.Ε και της κυβέρνηση του εγκλωβισμού χιλιάδων μεταναστών στη χώρα μας.
 • Να απομονωθεί η ναζιστική, φασιστική ιδεολογία, τα διάφορα ακροδεξιά μορφώματα που αποτελούν «τσιράκια» του συστήματος.

 

Ο λαός έχει ακόμα πολλά μπροστά του. Πρέπει να σκεφτεί ποιόν θα έχει στο πλευρό του και ποιον θα έχει απέναντι του την στιγμή που:

 • Είναι μεγάλο το ενδεχόμενο εκδήλωσης νέας οικονομικής κρίσης στην Ευρωζώνη που για μια ακόμα μια φορά θα θελήσουν να την πληρώσει ο λαός.
 • Τη στροφή της ΕΕ προς την πολιτική της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας και του ακριβού δανεισμού, που σηματοδοτεί κλιμάκωση της επίθεσης του κεφαλαίου στους εργαζόμενους. Με περικοπές στις δαπάνες υγείας, παιδείας. Με την παραπέρα εμπορευματοποίηση υπηρεσιών που αφορούν τις λαϊκές ανάγκες.
 • Τα παζάρια και οι δρομολογούμενες αρνητικές διευθετήσεις στα Ελληνοτουρκικά, υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ, και η βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στο πλευρό του ΝΑΤΟ, που φαίνεται από τις πρώτες μέρες ότι θα είναι μέσα στις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης της ΝΔ.
 • Τις αναδιατάξεις στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και συνολικά στο αστικό πολιτικό σύστημα που θα επιδιώκει να αποσπά τη συναίνεση του λαού για να προχωράει η αντιλαϊκή πολιτική του κράτους.

Παρά τον αρνητικό συσχετισμό δίνουμε τη μάχη με την αισιοδοξία που μας έδωσε το θετικό εκλογικό αποτέλεσμα στις βουλευτικές εκλογές με τα αυξημένα ποσοστά του ΚΚΕ και στη Δυτική Μακεδονία, ανταποκρινόμενοι στην ευθύνη που αναλάβαμε να αποτελέσουμε την 100% μαχητική –λαϊκή αντιπολίτευση.

Οι υποψήφιοι είναι:

Υποψήφιος Περιφερειάρχης – Στολτίδης Νόντας  – 48 ετών. Οικονομολόγος. Μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Δημοτικός Σύμβουλος Κοζάνης. Μέλος του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρο Κοζάνης.

Υποψήφια Δήμαρχος Κοζάνης– Κουζιάκη Τίνα – 32 ετών, Ψυχολόγος. Εξελέγη βουλευτής με το ΚΚΕ στις εκλογές του Μαϊου. Μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Υποψήφιος Δήμαρχος Εορδαίας – Ταταρίδης Πέτρος , 61 ετών, συνταξιούχος ΔΕΗ, μέλος της Ε.Π Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, Πρόεδρος του παραρτήματος Εορδαίας του ΠΑΣΑΣ – ΔΕΗ. Πρώην πρόεδρος του Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας.

Υποψήφιος Δήμαρχος Βοίου– Καραμπατζιάς Μιχάλης, 60 ετών, συμβασιούχος εργαζόμενος στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο, αυοαπασχολούμενος και εργαζόμενους για πολλά χρόνια στον κλάδο της γούνας. Μέλος της Τ.Ε. Καστοριάς-Βοϊου του ΚΚΕ. Δημοτικός σύμβουλος Βοϊου. Αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργατών στο Δέρμα-Ιματισμό-Κλωστοϋφαντουργίας Σιάτιστας, Συντονιστής των Επιτροπών Αγώνα ενάντια στα Αιολικά στο Μπούρινο και ενάντια στα φωτοβολταϊκά Γαλατινής.

Υποψήφιος Δήμαρχος Σερβίων– Γεωργακόπουλος Νίκος, 57 ετών, εργαζόμενος στη ΔΕΗ Α.Ε. Μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Ενεργειακού Κέντρου του ΚΚΕ. Δημοτικός Σύμβουλος Σερβίων. Μέλος του Δ.Σ της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

 

TAGGED: Κοζάνη, Πολιτική,