Παρουσίαση βιβλίου -Ρεσιτάλ Κιθάρας στην Αίθουσα Τέχνης Παρθεναγωγείο στην Έδεσσα

H παρουσίαση του βιβλίου του Γιαννιτσιώτη Ιωάννη Ανδρόνογλου «Η ελληνική παραδοσιακή μουσική ως πηγή έμπνευσης στη σύνθεση έργων για κιθάρα«, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15.12.2021 και ώρα 19:30, στην Έδεσσα και ειδικότερα στην αίθουσα τέχνης «Παρθεναγωγείο».

Η παρουσίαση θα γίνει στο πλαίσιο της έκθεσης ζωγραφικής του Νίκου Ταμουτσέλη «Σημείο Ακρόασης», η οποία έχει ήδη ξεκινήσει από τις 8 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Νίκος Ταμουτσέλης φιλοτέχνησε το εξώφυλλο του εν λόγω βιβλίου με το έργο του «Σημείο Ακρόασης», το οποίο αποτέλεσε το εφαλτήριο για τη δημιουργία μιας σειράς έργων και την έκθεσή τους.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Η Ιφιγένεια Βαμβακίδου (Καθηγήτρια Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας Α.Π.Θ.), ο Νίκος Ταμουτσέλης (Εικαστικός, Δρ Παιδαγωγικής Π.Δ.Μ .), ο Ανδρέας Αεράκης (Εκδότης, «Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι και Σείστρον»), όπως και ο συγγραφέας.

 

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης Ιωάννης Ανδρόνογλου θα ερμηνεύσει έργα για κιθάρα, για τα οποία γίνεται λόγος στο βιβλίο.

 

 

Βιογραφικό σημείωμα

 

Ο Ιωάννης Ανδρόνογλου είναι Διδάκτωρ Μουσικολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και σολίστ κιθάρας.

Έχει ηχογραφήσει το album Travelling  (Legend Classics, 2010, επανέκδ. Αεράκης Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι και Σείστρον, 2014). Έχει δημοσιεύσει σε έντυπη μορφή τα έργα του Mandilatos Impressions και Fantasia on a Thracian folksong (Αεράκης Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι και Σείστρον, 2015), όπως και το σύγγραμμα Η ελληνική παραδοσιακή μουσική ως πηγή έμπνευσης στη σύνθεση έργων για κιθάρα (Αεράκης Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι και Σείστρον, 2020).

Ως σολίστ έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό και ως σολίστ-διδάσκων έχει συμμετάσχει σε σημαντικά, ανά τον κόσμο, φεστιβάλ κιθάρας (Guitar Foundation of America, Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου κ.α).

Ως εισηγητής έχει συμμετάσχει σε συνέδρια με αντικείμενο την κιθάρα, όπως και σε συνέδρια μουσικολογικού, ιστορικού και παιδαγωγικού ενδιαφέροντος (Διατμηματικό Μουσικολογικό Συνέδριο, Dublin Guitar Symposium, Symposium on the Greeks κ.α.).

Είναι μόνιμος καθηγητής κιθάρας του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών. Διατελεί  Υποδιευθυντής του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών και Επιστημονικός Συνεργάτης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών), όπου έχει περατώσει, επίσης, μεταδιδακτορική έρευνα.

 

Pin It

Αφήστε μια απάντηση