Π.Ε. Φλώρινας Ανθοκομική-Χειροτεχνική Έκθεση των Παιδιών με Ειδικές Ικανότητες.

ameaekthesh

 

Στον ισόγειο χώρο του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας οι μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, παρουσιάζουν το αποτέλεσμα της υλοποίησης των δραστηριοτήτων τους στην ανθοκομία και στις χειροτεχνικές κατασκευές.

Την Ανθοκομική – Χειροτεχνική Έκθεση επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Δημήτριος Ηλιάδης, ο οποίος απένειμε τα εύσημα στους μαθητές για την προσπάθειά τους και τα συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι κάτω από δυσμενείς κτιριακές –και όχι μόνον- συνθήκες επιτελούν το τεράστιο κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο τους.

Η Ανθοκομική-Χειροτεχνική Έκθεση αποσκοπεί, εκτός από την παρουσίαση της δημιουργίας των παιδιών με ειδικές ικανότητες και στην ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, στην αλληλεπίδραση, την αλληλοκατανόηση και την αμφίδρομη σχέση της τοπικής κοινωνίας με τα προικισμένα με ειδικές ικανότητες παιδιά,

«Εμείς, ως Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας», τόνισε ο κ. αντιπεριφερειάρχης, «από την πρώτη στιγμή είμαστε μαζί τους και προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με αποκορύφωμα σήμερα το κτιριακό. Ένα πρόβλημα με ιδιαίτερες πτυχές καθόσον απαιτεί ειδικούς χειρισμούς και πάνω απ’ όλα δεν πρέπει να οδηγήσει στην γκετοποίηση του σχολείου»

Η Ανθοκομική –Χειροτεχνική Έκθεση θα διαρκέσει από την Τετάρτη 13 Απριλίου 2011, έως και την Παρασκευή 15 του μηνός.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση