Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας Επίσκεψη του κόμματος της ομόνοιας από την γειτονική Αλβανία

Την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011, ο πρόεδρος της <<ΟΜΟΝΟΙΑ>> του κόμματος της Ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, Γρηγόριος Καραμέλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που δραστηριοποιείται στην όμορη χώρα Ανδρέας Ηλία και το μέλος του Θωμάς Μάρκου, επισκέφθησαν στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας τον αντιπεριφερειάρχη Δημήτριο Ηλιάδη.

Οι εξέχοντες ομογενείς ανέπτυξαν στον κ. Ηλιάδη μια σειρά προβλημάτων που απασχολούν και ταλανίζουν τους Έλληνες μειονοτικούς, εξέθεσαν τις απόψεις τους και ζήτησαν την στήριξη των προσπαθειών τους.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δημήτριος Ηλιάδης, αφού άκουσε τους προβληματισμούς τους για την επικρατούσα κατάσταση, τους διαβεβαίωσε πως η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας γενικότερα στα πλαίσια του θεσμικού της ρόλου και των αρμοδιοτήτων της, στηρίζει τον αγώνα τους που αποσκοπεί στην ομαλή συμβίωση με τις υπόλοιπες εθνικές ομάδες μέσα στο κλίμα δημοκρατίας, ισότητας και ισονομίας που στηρίζεται στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση