Περαιτέρω ενίσχυση των υποδομών της Σχολής Αστυφυλάκων Γρεβενών και αναβάθμισή της σε Ευρωπαϊκό Κέντρο Εκπαίδευσης της ΕΛΑΣ

Ημ/νία Ανάρτησης: 24 Μαρτίου, 2023

Με υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΑΣ είχε συναντήσεις στην Αθήνα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιος Κασαπίδης, με αντικείμενο των συζητήσεων την περαιτέρω ενίσχυση των υποδομών της Σχολής Αστυφυλάκων Γρεβενών.

Τόσο ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ Καραμαλάκης όσο και ο νέος αρχηγός της ΕΛΑΣ κ. Λάζαρος Μαυρόπουλος, αποδέχτηκαν την πρόταση του κ. Κασαπίδη για αναβάθμιση και ολοκλήρωση των υποδομών της Σχολής επιπέδου ευρωπαϊκών προδιαγραφών, ώστε να μπορεί να φιλοξενεί για εκπαίδευση αποστολές στελεχών σωμάτων ασφαλείας άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Τα υψηλόβαθμα στελέχη εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον κ. Κασαπίδη για τη σημαντική στήριξη που παρέχει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης, για την καθοριστική σημασία, τόσο της επαναλειτουργίας της Σχολής, όσο και για την περεταίρω αναβάθμισή της σε κέντρο εκπαίδευσης της ΕΛΑΣ ευρωπαϊκών προδιαγραφών και ευρωπαϊκής εμβέλειας.

 

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας εκφράζοντας την ικανοποίηση του για τα απτά αποτελέσματα της συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και της ΕΛΑΣ στα θέματα της Σχολής Αστυφυλάκων Γρεβενών, τόνισε τη σπουδαιότητα των παρεμβάσεων που γίνονται για τη θωράκιση λειτουργίας της Σχολής και την παγίωσή της στα Γρεβενά, ώστε να μπορεί να δέχεται ακόμα περισσότερα άτομα για εκπαίδευση από σώματα ασφαλείας όλης της Ευρώπης, γεγονός καθοριστικής σημασίας για την τοπική κοινωνία και οικονομία.

Ο κ. Κασαπίδης συζήτησε και ανέπτυξε και λεπτομέρειες για τις τεχνικές παρεμβάσεις και τα έργα που πρέπει να γίνουν επιπλέον στη Σχολή Γρεβενών για την εύρυθμη λειτουργία της, με τον Προϊστάμενο Κλάδου Διαχειριστικής–Τεχνικής Υποστήριξης & Πληροφορικής του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγο κ. Δημήτριο Παντελή, με τον οποίο συμφώνησε να επιβλέπουν από κοινού την πορεία εκτέλεσης των εργασιών μέχρι την ολοκλήρωσή τους.

Οι επιπλέον υποδομές και εργασίες που απαιτούνται αφορούν, τόσο στα κτίρια της Σχολής και του τρίτου ορόφου του Διοικητηρίου όσο και στη διαμόρφωση ενός υπερσύγχρονου σκοπευτηρίου και γυμναστηρίου και στη διαμόρφωση του προαύλιου χώρου με άλλες υποδομές για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών που θα δημιουργηθούν.

 

Τα έξοδα που απαιτούνται για την επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων Γρεβενών, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, τα καλύπτει όλα η Περιφέρεια από πόρους που έχει προβλέψει, ειδικά για τον σκοπό αυτόν.

TAGGED: Γρεβενά, Δυτική Μακεδονία, Πολιτική,